Středa 15. listopadu 2023, Jičín

Po skvělém nedělním představení a výhře na palubovce Frýdku-Místku hostili ve středu jičínští házenkáři v dalším nesmírně důležitém střetnutí celek KH Kopřivnice. Domácí chtěli navázat na dvoubodový zisk a dalším vítězstvím se přiblížit středu tabulky. Samotnému utkání předcházely slavnostní okamžiky, jičínští házenkáři poděkovali bývalému hráči Martinu Kovaříkovi, jenž odehrál v našem dresu pět extraligových sezón a po skončení soutěžního ročníku 2022/2023 přestoupil do německého Freibergu.

 

O2xyworld HBC Jičín – KH ISMM Kopřivnice  23:30 (9:16)

Bohužel od prvních minut střetnutí bylo vidět, že domácí nejsou ve své kůži. Hosté působili „živějším“ dojmem, dobře kombinovali a bez větších problémů si vypracovali vedení 1:4. Domácí zpočátku spoléhali na součinnost spojek s pivotem Miľkem, díky níž se podařilo korigovat na 4:5. Kopřivničtí ale pokračovali v soustředěném výkonu, hru s přehledem dirigoval Bukovský, aktivně si počínal také Polcar. Naopak naši házenkáři se trápili v útoku, většinu jejich střel lapil ve velké pohodě chytající gólman Pšenica. V polovině prvního dějství svítil na ukazateli stav 4:9, do konce poločasu hosté navýšili na 9:16.

Do druhé půle vstoupili házenkáři jičínského O2xyworldu s cílem vývoj střetnutí alespoň zdramatizovat a dostat tak Kopřivnické pod určitý tlak. To se ale nedařilo, hosté hráli s velkou chutí a domácí do výraznějšího náporu nepustili. Jičínským hráčům se nedala ve druhém poločase upřít snaha, chlapci bojovali, chtěli s výsledkem něco udělat, ovšem to nestačilo. Pod časovým tlakem se domácí pokoušeli často střílet z nepřipravených pozic, což byla voda na mlýn hostujícího celku. Kopřivničtí drželi otěže zápasu pevně ve svých rukách a nakonec zaslouženě zvítězili 23:30.

Házenkáři Jičína předvedli nejméně podařené vystoupení v dosavadním průběhu aktuálního ročníku, především v první půli se jim hrubě nedařilo. Světlou výjimkou byl výkon Michala Hájka, jenž vstřelil pět branek a byl nejlepším hráčem našeho celku.

Sestava a branky O2xyworld HBC Jičín: Machalický, Grabemann – J. Dolejší 6; M. Hájek 5; Miľko 3; Ježek, Doškář, A. Dolejší a Kastner po 2; Hlipala 1; Thorovský; Matouš; Rychna; Ženatý; Pekař; Knittl  

 

Statistika utkání:
Diváků:  311
Sedmičky:  1/0 – 2/0
Vyloučení:  3 – 3;  ČK:  0 – 0
Rozhodčí:  Hájek, Kozler
Sled branek: 1-4, 4-5, 4-9; 6-10, 8-12, 9-16, 10-19; 13-20; 15-22; 17-25; 20-26; 22-28; 23-30

 

Již v sobotu 18. listopadu sehrají házenkáři Jičína další extraligový duel, tentokrát se představí na palubovce posledních Strakonic.