Sobota 21. září 2019, Litovel

Minulou sobotu začaly boje ve zbývajících házenkářských ligových soutěžích. Jičínská rezerva měla v prvním utkání soupeře z nejtěžších, loňského účastníka extraligy, Tatran Litovel. Hosté předváděli po většinu utkání solidní výkon, o výsledku zápasu rozhodlo posledních šest minut první půle.

 

TJ Tatran Litovel – HBC Ronal Jičín “B”  29:19 (17:9)

Jičínský celek přijel do hanáckých Benátek v improvizované sestavě. Hosté měli před sebou těžkého soupeře, loňského účastníka extraligy. Zkušenosti, které hráči Litovle v minulých sezónách v extralize nasbírali, velkou měrou ovlivnily konečný výsledek.

Jičín se držel v první části hry až nečekaně dobře. Byl zde minimální odstup na svého zdatnějšího soupeře. Poměrně dobře pracovali Jičínští v defenzívě, ale využívali i každou příležitost k rychlé akci vpřed. I díky tomu se domácí nevzdálili hostím na více než čtyři branky. Vyrovnaný výsledek panoval ještě ve 24. minutě, kdy svítilo na ukazateli 11:8. Konec poločasu však domácí sehráli bez chyb, dokázali mladíkům z Jičína nastřílet šest branek v řadě a prakticky rozhodli o vývoji utkání.

Druhou půli začali domácí opět lépe, pokračovali v tlaku z konce prvního dějství. Navýšili náskok na 21:9 již v páté minutě. Hosté i za tohoto stavu neskládali zbraně, hráli až do konce. Domácí ale nenechali vůbec nikoho na pochybách, že první prvoligové body zůstanou doma na Hané. Ač byl výsledek druhé časti poměrně vyrovnaný, deficit z konce první půle se hostím nepodařilo smazat.

I přes relativně vysokou porážku dokázali mladíčci v dresu Jičína, že hrát házenou umí. Především Š. Drbohlav a zkušený M. Bareš ukázali své nesporné kvality, velmi dobře se jevili i Kupka, Kolc a Vraný. Celý tým se snažil, domácí zkušenosti však byly nad jejich síly.

Sestava a branky HBC Ronal Jičín “B”: Petr – Š. Drbohlav 6; M. Bareš a Kolc po 4; Vraný a Vávra po 2; P. Drbohlav 1; F. Bareš; Kupka; Pekař

 

Statistika utkání:
Diváků:  164
Sedmičky:  2/2 – 6/6
Vyloučení:  2 – 3;  ČK:  0 – 0
Rozhodčí:  Beneš,Chalupa
Sled branek: 2-0, 2-2, 5-4, 9-6, 11-8, 17-9, 21-9, 22-13, 27-18, 29-18, 29-19

 

Hned druhé kolo se proti sobě postaví odvěcí rivalové. Netradičně již v sobotu od 11:30 hodin přivítají Jičínští v derby utkání celek 1. HK Dvůr Králové.