Neděle 14. dubna 2024, Ostrava Polanka

Rezerva jičínského týmu navázala v Polance na matné výkony z úvodních jarních kol. Domácí nepředvedli nijak oslnivou nebo pěknou hru, jejich hra stojí prakticky na jednom, hráči hostí se jim ale beze zbytku přizpůsobili. O výsledku nerozhodla kvalita hry domácích, ale valnou měrou neproměněné šance a technické chyby Jičínských.

 

SKH Polanka n/O – O2xyworld HBC Jičín „B“  25:21 (13:9)

Další nepovedený zápas předvedli jičínští hráči v Polance. Soupeř ze spodních pater tabulky byl určitě k poražení, ale to by museli hosté ukázat daleko více odvahy, bojovnosti a nasazení a neztrácet jednoduché míče či předhánět se v počtu zahozených šancí. Úvod zápasu nebyl až tolik špatný, ale již problikávaly nepřesnosti a ukazovala se okénka, především v obraně. V obranné činnosti více než citelně chyběli J. Drbohlav a Ženatý, zkušenosti a přehled Bareše na vše nestačily. Především obrana na prakticky jediného střelce Polanky velmi vázla. Vývoj skóre však byl neustále, i přes zjevné nedostatky ve hře Jičína, vyrovnaný. Zlom nastal kolem 20. minuty (7:6,8:7). Hosté po několika nepřipravených střelách zahodili sedmičku a nechali se školácky vyloučit a naopak sedmička proti nim byla úspěšně proměněna. Přesilovku Polanka pečetila ještě dalšími dvěma brankami, zatímco Jičínští neproměnili v oslabení z křídla a proskok ze střední spojky. Polanka se odpoutala na 11:8, hosté odpověděli brankou Dědečka, ale následné střely skončily v rukou domácího brankáře. Domácí dokázali na neúspěšné střely hostí odpovědět a do šaten šli s náskokem čtyř branek.

Druhý poločas pokračovala nehezká házená z obou stran. Obraz hry byl podobný první půli. Hosté neproměňovali a vymýšleli, kterak se technickými chybami zbavit míčů, domácí pak tyto nedostatky HBC trestali. Rozdíl ve skóre byl neustále od čtyř do pěti branek. V samotném závěru to vypadalo, že se hosté dostanou na dostřel, hlavně díky zákrokům Knittla v brance, opak však byl pravdou. Třígólovoé vedení Polanka navýšila po třech chybách v rozehrávce a sedmičce na pět branek, hosté  upravili rozdíl na čtyři.

Sestava a branky O2xyworld HBC Jičín „B“: Knittl, Grabemann – Skopár 6/3; Krahulec 4; Dědeček, P. Drbohlav, Kvasnička a M. Hájek po 2; Tůma, Bareš a Brádler po 1; Mičke; Pour; Štajnrt

 

Statistika utkání:
Diváků:  112
Sedmičky:  3/3 – 4/3
Vyloučení:  6 – 2;  ČK:  0 – 0
Rozhodčí:  Beneš, Kubis
Sled branek: 0-1, 1-2, 4-3, 8-7, 10-7, 11-8, 13-9, 15-10, 19-14, 21-16, 23-20, 25-20, 25-21

 

Tuto neděli, 21. dubna, mají Jičínští za soupeře kandidáta postupu do extraligy, KH Vsetín. Tento tým je prošpikován jmény bývalých či současných extraligových týmů, hráče O2xyworldu nečeká žádná procházka růžovým sadem. Utkání má výhoz v 17:00 hodin.