Neděle 20. října 2019, Praha Chodov

V neděli zajížděli jičínští „rezervisté“ k utkání 1. ligy na pražský Chodov. Hosté mají stále problémy se sestavou, ale do Prahy jeli s odhodláním porvat se o dobrý výsledek, pokusit se vybojovat alespoň bod. V utkání však byly vidět spíše školácké chyby Jičínských a dominance domácího týmu.

 

TJ JM Chodov „A“ – HBC Ronal Jičín „B“  32:21 (15:9)

Jičínští odehráli snad nejhorší utkání za poslední roky. Domácí vlétli do zápasu s elánem a nasazením, dokázali skórovat z rychlých útoků a využívali každé chyby Jičína. Hosté byli jako opaření, ale přeci jenom se dokázali vzpamatovat a rozjetého soupeře přibrzdit. A ačkoli nebyla hra hostujícího celku nikterak přesvědčivá, dokázali hráči HBC Chodovu do 12. minuty vzdorovat. To byl stav 12:12. Poté nastal obrovský zlom. Jičínští kupili jednu chybu za druhou, nedokázali si přihrát, nestačili pokrývat rychlé protiútoky a kombinace domácích. Také hostující brankáři neměli svůj den. Chodov vstřelil pět branek v řadě a poslal sebevědomí hostujících hráčů na samotné dno.

Ani ve druhé půli nedokázali hosté přibrzdit domácí brankostroj. Chodovští vstřelili po školáckých chybách Jičína další rychlé, jednoduché branky a poté se již vezli na vítězné vlně. Jičínským prakticky nevycházelo nic, domácím naopak vše, na co sáhli. V polovině druhého poločasu byl stav 27:13 a o osudu utkání bylo rozhodnuto. Poslední čtvrtinu se hosté přeci jenom vzchopili, přišly i zákroky brankářů, ale to bylo pozdě. Domácí dokázali skórovat ještě pětkrát, využívali přetrvávajících nepřesností hostí dokonale. Po zásluze tak oba body zůstaly na Chodově.

Hosté podali špatný výkon. Vytvořili velké množství technických chyb na úrovni mladších žáčků, neproměňovali nabídnuté či vybojované šance. Jejich hra byla lehce čitelná, o čemž svědčí několik vypíchnutých míčů Pražany. Byly zde i světlé okamžiky, ale jen poskrovnu. Pochvalu určitě zaslouží Thorovský, jenž se neúnavně pouštěl do soubojů s urostlou domácí obranou, také výkony Bareše a Šebka zaslouží obdiv, jelikož měli za sebou třídenní turnaj s žáky v Plzni a též výpomoc oslabené sestavě „A“ týmu. Světlé okamžiky měli i Knittl, Matouš a Kolc. To však nestačilo. Jičínský celek měl na svém kontě 23 technických chyb, to je přespříliš. Na 21 branek v síti domácích museli Jičínští vystřelit 45 střel, a to také není dobrá vizitka produktivity. Avšak říká se, chybami se člověk učí. Věřme, že to platí i v tomto případě.

Sestava a branky HBC Ronal Jičín “B”: Petr, Soukup – M. Bareš 4; Thorovský 4/1; P. Drbohlav a M. Knittl po 3; Šebek a Matouš po 2; Kolc 2/1; Vraný 1; F. Bareš; Doškář; Bíšek; Kupka

 

Statistika utkání:
Diváků:  75
Sedmičky:  1/1 – 2/2
Vyloučení:  6 – 3;  ČK:  0 – 1
Rozhodčí:  Rutta, Větrovský
Sled branek: 2-0, 3-2, 7-7, 12-7, 14-8, 15-9, 20-10, 25-13, 27-13, 27-17, 30-21, 32-21

 

Nyní mají ligové celky reprezentační přestávku, 2. listopadu budou mít hráči Ronalu šanci na reparát. Na palubovku Jičína přijede celek Hustopečí.