Sobota 30. listopadu 2019, Náchod

Poslední kolo mistrovských turnajů oblasti bylo na pořadu v Náchodě. Jičínští sice opět získali plný počet bodů, ale především v prvním zápase se řádně zapotili. Tým Liberce na druhou, méně zkušenou šestku zle dotíral a Jičínští uhájili se štěstím jednobrankovou výhru. Ve všech zápasech se pravidelně střídaly dvě šestky, včetně brankářů. Všichni hráči si tak zahráli dosyta. Potěšily výkony Tůmy, v pivotu pro spoluhráče pracovali kvalitně Morávek i Prokůpek. Po delší pauze se objevil v dresu Jičína Dařílek a předvedl též kvalitní, nadějný výkon, stejně jako Voháňko  v útoku. Oporami byli Pour a Přibyl. Zajímavostí je, a stalo se to prvně, že branku dokázali vstřelit všichni hráči, kromě brankářů. Jen škoda okének v obraně a velkého procenta neproměněných šancí (jako tradičně). Všichni tři brankáři též odvedli svůj standard, Mičke pochytal řadu šancí a stejně tak se v některých momentech prezentoval Suchý.

Celek HBC Continental Jičín přezimuje na první příčce, v dosavadních zápasech neztratil ani bod.

 

Výsledky  HBC Continental Jičín:

–   Handball Liberec SM    17 : 16

–   ELP Jablonec n/N         29 :  5

–   1. HK Dvůr Králové       26 : 12

–   TJ HC Náchod                19 : 10

Sestava a branky HBC Continental Jičín: Mičke, Vondra, Suchý – Voháňko 17; Tůma 16; Pour a Havlík po 10; Ženatý 8; Přibyl 6; Dařílek, Stejskal a Morávek po 4; Holubec, Jančák a Prokůpek po 3; Král 3/1

Pro letošní podzimní sezónu v regionu Jičínští dohráli. Nyní je čeká daleko těžší turnajové zatížení. V sobotu 14. prosince zajíždějí na druhé kolo Mattoni Cupu do pražských Břví, kde je čekají zkušenější soupeři.