Neděle 1. prosince 2019, Jičín

V předposledním kole podzimní části nejvyšší ligové soutěže staršího dorostu se na domácí palubovce představil ambiciózní nováček soutěže, celek Rožnova pod Radhoštěm. V sestavě domácích chyběli zranění Šachl, Bartoš a Švejda. Mužstvo tedy naopak doplnili mladší dorostenci A. Frýba a M. Ženatý.

 

C.S.Cargo HBC Jičín – TJ Rožnov p/R  45:33 (17:10)

Úvodní desetiminutovka byla poměrně vyrovnaná a obě mužstva se střídala ve vedení. Ve druhé desetiminutovce domácí přidali na tempu a ve dvacáté minutě prvního poločasu byl průběžný stav 11:4. Domácím se v prvním dějství podařilo udržet dostatečný náskok a do kabin mužstva odcházela za stavu 17:10.

Ve druhém poločase házenkáři jičínského C.S. Carga nepolevili na tempu a náskok postupně navyšovali na konečných 45:33.

Jičínští odvedli kvalitní kolektivní výkon, který se opíral o spolehlivého J. Knittla v brance, důraznou obranu a pestrou útočnou hru. Střelecky se nejvíce dařilo Thorovskému, Doškářovi a M. Knittlovi. Důležitým vítězstvím si starší dorostenci upevnili pátou příčku průběžného pořadí.

Sestava a branky C.S.Cargo HBC Jičín: J. Knittl, Hůla – Thorovský 11/1; Doškář 9; M. Knittl 8/2; Matouš 6; Šimon a Vaněk po 4; Vanča 2; Frýba 1; Frumert; Ženatý

 

V posledním podzimním zápase se jičínští starší dorostenci představí v sobotu 7. prosince na palubovce aktuálně třetího celku prvoligové tabulky, týmu SKP Frýdek-Místek.