Neděle 5. února 2023, Jičín

Jarní odvety 1. ligy začaly uplynulý víkend. Jičínští přivítali vedoucí celek soutěže. Ten v Jičíně ukázal, že mu po právu patří první příčka. Vsetínští ukázali své zkušenosti v plné míře, naopak u domácích hrály často negativní roli mladická nerozvážnost a zbrklost. Divákům se však musela předvedená hra obou týmů líbit, nepostrádala dynamiku, nápaditost, okulahodící akce na obou stranách.

 

O2xyworld HBC Jičín „B“ – KH BEECH Vsetín  30:33 (12:15)

Samotný vstup do zápasu měli lepší hosté. Ihned v počátku ukázali, kudy asi povede jejich cesta za vstřelenými brankami – přes pivota a přes střelbu spojek z levé strany. Domácí neustále dotahovali jedno až dvoubrankový náskok hostí. Ten nebyl větší jen díky výbornému J. Knittlovi v brance. Teprve v 16.minutě 1. poločasu se dostali do vedení. To však byla labutí píseň, náskok Jičína 7:6 dokázali zkušení hosté prakticky okamžitě smazat a odskočit postupně až na rozdíl  tří branek. K tomu jim však pomohli svými chybami domácí. Jičínští se dokázali opět přiblížit na branku, ale zbrklost a nepřesnosti je opakovaně uvrhly do více záporného rozdílu ve skóre. Čtyřbrankový náskok Vsetína dokázali domácí pouze korigovat na poločasový tříbrankový.

Ve druhé půli domácí zabrali. Ubylo ukvapené střelby, Jičínští přidali na rychlosti a pomalu, ale jistě snižovali náskok hostí. Během osmi minut se jim podařilo vedení Vsetína smazat, na 19:19 vyrovnával po ukázkové akci M. Hájek. Vypadalo to, že se domácí od tohoto náporu odrazí a převáží misku vah na svoji stranu. Opak však byl pravdou. Nepřipravená střelba, technické, nevynucené chyby, neproměněné šance a vyloučení posadily do sedla opakovaně Vsetínské. Ti chyb domácích zkušeně využili a vybudovali si ve 12. minutě vedení 19:23. Hráči Jičína se nevzdávali, chtěli se proti vedoucímu celku ukázat, ale nervozita jim svazovala ruce a hlavy. Vždy v tom největším náporu se dopustili zásadních chyb, které zkušení hosté trestali. Jejich hra byla velice jednoduchá, ale účinná. Hosté svůj náskok uhájili, odolali náporu jičínského mládí, potvrdili své postavení v tabulce. Domácí mladíci (opět s pěti dorostenci v sestavě) však úplně nepropadli, dokázali zkušenému soupeři vzdorovat, připsali si další zkušenosti.

Jičínskému celku nelze upřít snahu, hráči bojovali až do konce. Tak trochu se ale porazili i sami. Pomohli soupeři svými chybami – zbrklou, nepřipravenou střelbou, (místy to vypadalo, že hrají s hostujícím brankářem vybíjenou), občas děravou obranou a nepřesnostmi v rozehrávce. Hosté po celý zápas vyrobili minimum chyb, to rozhodlo. Střelecky se blýskl tradičně M. Hájek, v brance se dařilo Knittlovi, který pochytal řadu ošemetných střel, ostatní předváděli snaživý, ale ne bezchybný výkon.

Sestava a branky O2xyworld HBC Jičín „B“: Knittl – M. Hájek 9; Bareš 5; Ženatý 4; A. Dolejší 4/1; Krahulec 3/1; P. Drbohlav a M. Knittl po 2; Miľko 1; Tůma; Sedláček; Hejtmánek; Doškář;  Brádler

 

Statistika utkání:
Diváků:  96
Sedmičky:  3/2 – 1/1
Vyloučení:  2 – 3;  ČK:  0 – 0
Rozhodčí:  Rutta, Větrovský
Sled branek: 0-2, 3-3, 5-5, 7-6, 7-10, 12-16, 17-18, 19-19, 19-23, 23-24, 26-28, 29-31, 30-33

 

V sobotu 11. února čeká jičínské mladíky další zkouška ohněm, zajíždí do Prahy k utkání se Sokolem Vršovice.