Neděle 20. února 2022, Havlíčkův Brod

V neděli 20. února zajížděli starší žáci C.S.CARGO HBC Jičín na Vysočinu, kde se uskutečnil jeden z turnajů třetího kola Žákovské ligy. Hostitelským městem byl Havlíčkův Brod

 

C.S.CARGO HBC Jičín – Jiskra Třeboň  29:13 (15:7)

Úvodním soupeřem našich chlapců bylo družstvo Jiskry Třeboň. První poločas se hráči Jičína nemohli dostat úplně do tempa. Nefungovala obrana, v útoku se bohužel objevilo více technických chyb, než je zvykem. Po výraznější domluvě o poločase se zlepšila obrana, přechod do útoku a z toho pramenil nárůst ve skóre a zisk dvou bodů. Nakonec si zahráli všichni hráči.

 

C.S.CARGO HBC Jičín – Handball Club Zlín  23:20 (11:9)

Druhé utkání přineslo souboj s celkem HC Zlín, který měl být podle papírových předpokladů nejsilnějším soupeřem. A to se nakonec potvrdilo. Hrál se velice bojovný a vyrovnaný zápas, kde byla vidět pěkná kombinační házená. Hráči Jičína výrazně zlepšili oproti prvnímu zápasu obranu a měli v celém zápase mírně navrch. Škoda neproměněných šancí, které by nás mohly v takto vyrovnaných zápasech příště mrzet. Pochvalu zaslouží celá lavička za bojovnost i za pěkné házenkářské akce, které přinesly výhru a dva body.

 

C.S.CARGO HBC Jičín – SKKP Handball Brno  24:15 (13:11)

Ve třetím zápase se hráči Jičína utkali s celkem SKKP Handball Brno. I když bylo ze strany trenérů zdůrazněno, aby hráči soupeře nepodcenili, především díky množství neproměněných šancí a slabší obraně byl výsledek v poločase téměř vyrovnaný. Ve druhém dějství došlo ke změně obrany, která měla za následek zisk míčů a následné navyšování skóre až na konečných 24:15.

 

C.S.CARGO HBC Jičín – Jiskra Havlíčkův Brod  28:11 (15:7)

Poslední souboj přinesl měření sil s domácím celkem Jiskry Havlíčkův Brod. Domácí se na turnaji prezentovali velmi dobrými výkony, proto bylo potřeba přistoupit k utkání naprosto koncentrovaně. To se Jičínským po celých šedesát minut dařilo. Hosté odehráli velmi podařený zápas, svého protivníka převyšovali ve všech herních činnostech, po utkání tak mohla panovat s předvedenou hrou spokojenost.

 

Starší žáci jičínského C.S.CARGA tak ve třetím kole Žákovské ligy vybojovali plný počet osmi bodů a v konkurenci 25 nejlepších týmů České republiky se zatím drží na skvělé čtvrté příčce. S výjimkou prvních poločasů s nejslabšími celky Třeboně a Brna, kde nebyl výkon z pohledů trenérů dobrý, nakonec panovala spokojenost. Na palubovce se nakonec objevili všichni hráči, včetně brankářů. Síla našeho mužstva se ukáže na dalším turnaji, kde změříme síly s velice silnými celky Plzně a Frýdku-Místku.

Sestava C.S.CARGO HBC Jičín: Mičke, Musil, Vondra – Přibyl, Voháňko, Morávek, Skopár, T. Havlík, Pour, Holubec, Ženatý, Tůma, Stejskal, Jančák