Neděle 20. února 2022, Jičín

Jičínská rezerva, opět, jak je dobrým zvykem, plná mladíků, včetně šesti dorostenců, uvítala na své palubovce celek Hustopečí, jež ještě nedávno kraloval 1. lize. Časy se mění a hosté přijeli do Jičína úplně v opačné roli. Mladý celek hostí se snažil, Jičínští tentokrát nenechali nikoho na pochybách o tom, že chtějí bojovat o plný počet bodů již od začátku, bez zbytečných „nervů“.

 

HBC Ronal Jičín „B“ – Házená Hustopeče  37:25 (20:9)

Domácí dorostenci, stejně jako v utkání proti Zlínu, patřili k nepřehlédnutelným hráčům zápasu, základním stavebním pilířům domácí hry. Od začátku zápasu se domácí snažili o klasickou nátlakovou, rychlou házenou a to jim beze zbytku vycházelo. Po rychlých akcích se dostali brzy do vedení 3:0, posléze 5:1 a toto vedení prakticky po celý první poločas navyšovali. Hosté se snažili, bojovali, ale tentokrát hrál Jičín pozorně a disciplinovaně od samotného počátku. Jičínský obranný val Bareš – J. Drbohlav, byl k nepřekonání. Také spojkoví hráči bránili, až na malé výjimky, pozorně a důsledně. Hustopečtí tak jen přihlíželi rychlé hře Jičínských (Thorovský, Matouš, Ženatý) a zakončování z druhé vlny, křídel či z pivota. Oba pivoti si dokázali svým pohybem vytvářet řadu šancí. Jak Bareš, tak Frýba, byli neustále v permanenci. Škoda jejich některých neproměněných šancí. K nim se přidali i spojkoví hráči a křídla. Doškář tentokrát předvedl, že vidí své spoluhráče a dokázal je ukázkově uvolňovat. Stejně tak A. Dolejší, Ženatý a tradičně Dědeček. Ti tvořili a řídili hru domácích mladíků. Poločasový výsledek tak dopadl jednoznačně pro hráče Ronalu.

Druhý poločas byl již vyrovnanější. Hosté začali s osobkou na tvůrce hry domácích, Ženatého. Tím však více otevřeli obranu.  Více se osmělovali ke střelbě ze spojek (především Zeman – 9 branek), poměrně slušně hráli přes pivota. Domácí ukolébáni náskokem, již nepředváděli onu razantní, rychlou hru. Objevily se i chybičky, neproměněné šance ve větší míře (včetně sedmiček). V brance domácích však opět podával kvalitní výkon Knittl a v jeho šlépějích pokračoval i střídající Coufal. Hosté se tak nedostali domácím blíže než na rozdíl deseti branek. Trenéři HBC pak střídali hráče na různých postech. Díky tomu ukázal Matouš svoji dravost a nekompromisní zakončování i na spojce, výborné akce předváděli Doškář a Dědeček s Frýbou na pivotu, přehled a čich na hru opakovaně předvedl Ženatý, ač osobně bráněný. Pakliže byl na hřišti,  kraloval obraně J. Drbohlav, který byl absolutně nepropustný, ale dokázal skórovat i z brejků! Bareš zraje jako víno, předvedl další ze svých špičkových výkonů. Oba brankáři zachytali velmi dobře, Coufal lapil dvě sedmičky. Jičínská omladina si tak připsala zaslouženě další body do tabulky a nebýt zcela zbytečné porážky od Vsetína (ten však byl velmi kvalitní), mohly být ambice jičínské rezervy vyšší.

Sestava a branky HBC Ronal Jičín “B”: Knittl, Petr, Coufal – Bareš 9; Matouš 6; Dědeček, Thorovský, Ženatý, Doškář a Frýba po 3; A. Dolejší, J. Drbohlav a P. Drbohlav po 2; Tůma 1

 

V dalším utkání první ligy mužů se jičínská rezerva představí v neděli 27. února na palubovce pražského Chodova.