Sobota 28. září 2019, Dvůr Králové n/L

O posledním zářijovém víkendu zajížděli starší žáci C.S.Cargo HBC Jičín k prvnímu mistrovskému turnaji Regionální ligy STŽ Královehradeckého a Libereckého kraje. Ve Dvoře Králové n/L je čekaly celkem 4 zápasy hrány na 2 x 15 minut. Sobotního turnaje se nezúčastnili Brádler, Hejtmánek, Přibyl a Voltr, kteří byli nominováni k ligovému zápasu „béčka“ mladšího dorostu. Pro nemoc nejel Felcman a dále absentovali Malach, Kraus a Nekovařík. Z těchto důvodů byl na pomoc povolán Pour z mladších žáků.

Prvním soupeřem byl Liberec Handball. Tohoto soupeře znali kluci velmi dobře z přípravy, kdy s ním sehráli dvě přátelská utkání. Do utkání vstoupil Jičín soustředěně a svého protivníka zaskočil nasazením a rychlou, agresivní hrou. Po poločase 10:2 chlapci zvítězili nečekaně vysoko 22:9.

Dalším v pořadí byl zápas s domácím celkem 1. HK Dvůr Králové n/L, který se střelecky opíral především o fyzicky urostlou levou spojku. Počátek zápasu se Jičínským moc nevydařil, bylo k vidění mnoho nepřesností a zahozených šancí. Postupem času se herní obraz zlepšil a Jičín zvítězil opět 22:9.

Třetím protivníkem byl celek Náchoda. I zde kluci potvrdili roli  favorita, mnoho branek padlo především z rychlých protiútoků. Po 30 minutách na tabuli svítil stav 24:5. Na závěr čekala Jičínské konfrontace s hráči Varnsdorfu. Utkání mělo jednoznačný průběh, kdy znovu většinu úspěšných tref zaznamenal Jičín z rychlých protiútoků a zvítězil 33:8.

Hráči zcela jistě zaslouží pochvalu za nasazení a soustředěný výkon v průběhu celého turnaje. Pozitivem také je, že všichni hráči odehráli velkou porci minut. Tradiční oporou byl Štěřík v brance, z jehož pasů pak těžil v rychlých brejcích Skopár. Svůj přehled ve hře ukázali Lutrýn a Malát. Velký kus práce především v obraně odvedl Prokůpek. Jako tradiční bojovníci se ukázali Hampl a Plíšek. Rovněž všichni ostatní hráči odehráli kvalitní turnaj. Nedostatkem naopak bylo velké penzum zahozených vyložených šancí, tradiční problémy při zpracování přihrávky a především v první polovině turnaje nefungovala dobře spolupráce obranných dvojic. Na prvním turnaji ale Jičín zanechal dobrý dojem.

Sestava C.S.Cargo HBC Jičín: Štěřík – Hampl, Hireš, Lutrýn, Thorovský, Plíšek, Skopár, Prokůpek, Malát, Pour, Trenka