Neděle 12. prosince 2021 Liberec, pátek 17. prosince 2021, Jičín

Poslední dva podzimní zápasy odehráli starší dorostenci jičínského C.S.CARGA v minulých dnech. Jednalo se o dohrávaná utkání způsobená karanténními opatřeními našich házenkářů. Jičínští ukázali dvě naprosto odlišné tváře, v prvním střetnutí na půdě Liberce odehráli asi nejhorší zápas podzimu, naopak o pár dní později velmi statečně vzdorovali vedoucí pražské Dukle.

 

Liberec Handball – C.S.CARGO HBC Jičín  32:28 (14:14)

Utkání v Liberci by asi naši dorostenci nejradši vymazali z paměti. Od prvních minut působili laxním dojmem, což ostře kontrastovalo s bojovností a nadšením domácích. Jičínští byli horší ve všech aspektech hry, nedodržovali před zápasem stanovené taktické pokyny. Naši házenkáři vyprodukovali neskutečné množství technických chyb, kterými posadili Liberecké na koně a umožnili jim vytvořit si až šestigólový náskok. Po vystřídání některých hráčů mladšími dorostenci došlo ve hře Jičína ke zlepšení a srovnání skóre na poločasových 14:14.

Po změně stran se situace opakovala s tím rozdílem, že na další vedení domácích již hosté nedokázali reagovat a zaslouženě prohráli o pět branek. Na výsledku se do jisté míry projevila skutečnost, že díky různým karanténním opatřením netrénovali Jičínští poslední měsíc v optimální sestavě. To však není žádnou omluvou pro malou bojovnost a nasazení, kterými se naši dorostenci prezentovali.

Sestava C.S.Cargo HBC Jičín: Štěřík Matouš, Ženatý, Frýba, Tůma, Kaucký, Sedláček, Doškář, Skopár, Kuhn, Brádler, Hejtmánek, Přibyl, Mičke, Hylš, Voltr

 

C.S.CARGO HBC Jičín – TJ Dukla Praha  26:31 (12:18)

Pouhých pět dní po nepovedeném představení v Liberci přivítali naši házenkáři na domácí palubovce suverénně vedoucí pražskou Duklu. Domácí působili jako vyměnění, zdobila je bojovnost, soustředěnost, výborný pohyb na obou brankovištích. V prvních dvaceti minutách byli Jičínští naprosto vyrovnaným soupeřem, poté se projevila větší fyzická vyspělost a připravenost hostí, kteří odskočili na poločasových 12:18.

Ve druhém dějství navázali domácí na úvod zápasu. Výborně pracovala jičínská defenzíva v součinnosti s gólmanem, v útoku se jičínští dorostenci prosazovali po pěkně sehraných kombinacích. Druhou třicetiminutovku vyhráli domácí o gól, v celkovém součtu podlehli 26:31. Potěšitelné je, že do utkání zasáhli všichni hráči a každý z nich splnil svou roli. Starší dorostenci Jičína tak zakončili podzimní pouť českou skupinou nejvyšší soutěže velmi dobrým výkonem.

Sestava C.S.Cargo HBC Jičín: Novák Matouš, Ženatý, Frýba, Tůma, Kaucký, Sedláček, Doškář, Skopár, Kuhn, Hejtmánek, Přibyl, Hampl, Mičke