Neděle 23. ledna 2022, Jičín

Starší žáci jičínského C.S.CARGA absolvovali druhé kolo Žákovské ligy, tentokrát na domácí půdě. Po delší době se tak mohli prezentovat svojí formou před vlastními fanoušky. Nakonec se z turnaje odhlásilo družstvo HC Lions Hostivice z důvodu nedostatečného počtu hráčů (karanténní opatření).

 

C.S.CARGO HBC Jičín – KH Kopřivnice  16:14 (10:7)

Prvním soupeřem našich chlapců bylo družstvo KH Kopřivnice. Tabulkově mělo jít o vyrovnané střetnutí a to se do puntíku potvrdilo. V tomto utkání nás zdobila velmi dobrá práce obrany ve spolupráci s brankářem, naopak škoda velkého množství neproměněných brankových příležitostí. Díky hostujícímu brankáři byli tak do posledních minut ve hře o body i Kopřivničtí. Nakonec se ale radovali naši hráči, i díky dobré bojovnosti v závěru.

 

C.S.CARGO HBC Jičín – TJ Sokol Nové Veselí  23:19 (13:9)

Druhé utkání přineslo souboj s celkem TJ Sokola Nové Veselí, který se na turnaji prezentoval kombinační házenou a hlavně rychlým přechodem do protiútoku. Začátek přinesl mírné vedení domácích, kterým se dařilo především v útočné fázi jednoduše přehrávat obranu soupeře. Naopak defenzíva jičínských nepracovala dle představ. Podobný obrázek byl k vidění i ve druhém dějství. Jičínští si neustále udržovali mírné vedení, zejména díky lepšímu útoku si připsali další dvoubodový zisk.

 

C.S.CARGO HBC Jičín – HC Zubří  26:16 (11:7)

Poslední souboj přinesl další měření sil s týmem na podobném umístění v průběžné tabulce. První poločas ještě přinesl vyrovnanou podívanou, kde naši hráči spoléhali na kolektivní pojetí hry, hráči HC Zubří pak na střelecky velmi dobře disponovanou pravou spojku. Kdo očekával boj až do konce, byl asi překvapen. Domácí přidali v obraně, naopak nepolevili v útoku a postupně navyšovali vedení až na konečných 26:16, k čemuž přispěli svým dílem všichni nominovaní.

 

Ve druhém turnaji tak tým Jičína nakonec získal plný počet osmi bodů, tím se udržel v kontaktu se špičkou tabulky. Opět platilo, že pokud hráči nepoleví v obraně a jsou schopni snížit počet technických chyb na minimum, budou moci konkurovat nejužší špičce soutěže. Musí samozřejmě plnit pokyny trenérů a být v co nejideálnější sestavě. Potěšitelné je, že ve všech třech zápasech se na palubovce objevili všichni hráči a rozhodně nezklamali.

 

Sestava C.S.CARGO HBC Jičín: Mičke, Musil, Vondra – Přibyl, Voháňko, Morávek, Skopár, T. Havlík, Pour, Holubec, Ženatý, Král, Tůma, Stejskal