Sobota 11. prosince 2021, Liberec

Starší žáci jičínského C.S.CARGA absolvovali první kolo žákovské ligy. Hostitelem byl v tomto případě klub Liberec Handball. Bohužel, díky epidemiologickým opatřením (karantény, pozitivní PCR testy), nakonec odjelo pouze 10 hráčů, z toho 2 věkem stále ještě mladší žáci. Panovaly tedy jisté obavy, aby hráči zvládli fyzicky všechna čtyři utkání.

 

C.S.CARGO HBC Jičín – Liberec Handball  25:15 (11:6)

Prvním soupeřem byl domácí tým Liberce, který známe z Inter-REG ligy. V celém zápase se Jičínským dařilo výbornou obranou eliminovat silné stránky protivníka a díky množství výborně sehraných brejkových situací nakonec zvítězili výraznějším rozdílem.

 

C.S.CARGO HBC Jičín – TJ Sokol Úvaly  28:16 (16:8)

Ve druhém utkání se naši mladí házenkáři museli vypořádat s aktivním vysunutým obranným systémem 3-3, který soupeř ze středních Čech praktikuje. Naštěstí díky skvělému pohybu všech hráčů si Jičínští dokázali vytvářet jednoduchá přečíslení, které také téměř neomylně přetavili v branky. Rozdíl ve skóre tedy narůstal až na konečných dvanáct přesných zásahů.

 

C.S.CARGO HBC Jičín – TJ Dukla Praha  14:19 (7:10)

Dalším soupeřem byla pražská Dukla, podle vývoje turnaje a papírových předpokladů nejsilnější celek. Ze začátku byla na hráčích vidět možná zbytečná nervozita, díky tomu nepracovala obrana tak, jako v předešlých utkáních. Poločas tedy skočil rozdílem tří branek v  neprospěch našeho týmu. Kdo očekával, že je o utkání rozhodnuto, byl překvapen. Začátek druhé půle vyšel hráčům jičínského C.S.CARGA dokonale, díky zlepšené obraně se podařilo otočit skóre ze 7:10 na 11:10 a soupeř reagoval oddechovým časem. Rozuzlení přinesla až poslední pětiminutovka pohledného a dramatického duelu. Bohužel, Jičínští přestali proměňovat své příležitosti, čehož Pražané dokonale využili k otočení výsledku. Konečné skóre možná bylo, zejména vzhledem k předvedenému výkonu Jičínských, až trochu kruté.

 

C.S.CARGO HBC Jičín – Lokomotiva Louny  19:19 (8:8)

Poslední zápas byl soubojem o důležité body do celkové tabulky.  Obě mužstva již byla skoro kompletně na konci sil, u Jičína to bylo vidět vzhledem k malému počtu hráčů o to více. V průběhů celého střetnutí byla k vidění naprosto vyrovnaná bitva, v níž měli v první půli mírně navrch Louny, ve druhém dějství pak hráči Jičína. Pět minut před koncem se naši chlapci ujali tříbrankového vedení, 18:15, to však díky úbytku sil nedurželi a utkání nakonec skončila spravedlivou remízou.

 

Na prvním turnaji letošního ročníku Žákovské ligy tedy starší žáci C.S.CARGO HBC Jičín nakonec vybojovali pět bodů, což je výsledek, který před začátkem očekával málokdo. Potěšilo především zapojení mladších žáků Havlíka a Skopára, kteří se dokázali prosadit i střelecky. Nutné je vyzdvihnout rovněž skutečnost, že zkušení hráči brali odpovědnost na sebe a stříleli důležité branky. Hlavním prvkem, který zdobil Jičínské, byla bojovnost a odhodlanost zvítězit ve všech zápasech. Těšme se, že v plné sestavě bude počet bodů v rámci dalších turnajů ještě vyšší.

 

Sestava C.S.CARGO HBC Jičín: Mičke, Musil – Přibyl, Voháňko, Morávek, Skopár, T. Havlík, V. Havlík, Holubec, Jančák