V posledních prázdninových dnech se mladší i starší dorostenci jičínského házenkářského klubu připravovali na nadcházející ligový ročník v domácích podmínkách na palubovce městské sportovní haly. Herním soustředěním zde vyvrcholila více než měsíční příprava letos tří dorosteneckých celků, mladší dorostenci totiž budou hrát kromě nejvyšší soutěže (A-tým) i druhou českou ligu (B-tým). Start nové ligové sezóny je již za necelých čtrnáct dní v sobotu 21. září, kdy všechny tři celky zajíždí na pražskou Duklu. Úvod to tedy bude opravdu nadmíru těžký, vždyť pražští házenkáři patří dlouhodobě k nejlepším týmům u nás.

 

Závěr přípravy s sebou přinesl i start na turnaji v Pardubicích. Mladší dorostenci Jičína se zde v sobotu 7. září střetli s výkonnostně slabšími celky 2. ligy a turnaj bez porážky suverénně ovládli. Na turnaji si zahráli s chutí všichni hráči jičínského HBC kromě zraněného F. Matouše a nemocného Dubského.

 

Výsledky C.S.Cargo HBC Jičín:

–  Loko Vršovice        24:11

–  SK Kuřim                18:11

–  Sokol Ostrava         16:10

–  TJ Chrudim            23:5

–  HC Pardubice         25:4

 

Sestava a branky C.S.Cargo HBC Jičín: Hůla, Novák – Frýba 16; Kraus 14; Kuhn 11; Mičke a Sedláček po 10; Ženatý 9; Jandera 8; Tůma a Pour po 6; Hylš 5; Janďourek a Kaucký po 4; Le Polotec 3

Starší dorostenci pak v neděli absolvovali turnaj na stejném místě za účasti dvou týmů nejvyšší soutěže (Jičín, Úvaly) a čtyř týmů 2. ligy. I zde jičínští házenkáři prokázali své umění a turnaj bez jediné porážky vyhráli. Nejprve ve skupině porazili Jiskru Havlíčkův Brod 25:14 a TJ Holešov 42:17. Jako vítěz skupiny se ve finále turnaje střetli s házenkáři Sokola Úvaly a i v tomto nejvyrovnanějším utkání nakonec vyhráli 23:18.

 

V průběhu přípravy se postupně doplnily soupisky všech tří týmů o některé nové hráče, kteří do východočeské metropole házené přišli z okolních klubů (Khun – 1. HK Dvůr Králové, Doškář – Sokol Úvaly, Bartoš – TJ JMChodov). V ligových zápasech by se tak měli na palubovkách objevovat tito hráči:

 

mladší dorost A, B
Hůla, Novák (brankáři) – Frýba, Ženatý, Jandera, Kraus, Tůma, F. Matouš, Sedláček, Mičke, Kuhn, Hylš, Pour, Janďourek, Kaucký, Dubský, Le Polotec
trenéři – Jaroslav Šolc, Ondřej Horyna

 

starší dorost
J.Knittl (brankář) – M.Knittl, Šachl, Vaněk, Honejsek, P. Matouš, Vanča, Thorovský, Frumert, Šimon, Švejda, Doškář, Bartoš
trenéři – Marek Ženatý, Luboš Rychna

 

Cílem všech tří dorosteneckých zástupců je umístit se v horní polovině ligových tabulek, což bude úkol nadmíru těžký, ale ne nesplnitelný. Přejme jim k tomu tedy hodně sportovního štěstí.