Neděle 7. dubna 2024, Jičín

Teprve v sedmém zápase jarních odvet dokázali jičínští mladíci vybojovat první výhru. Ač byla sestava opět neúplná, tentokrát se podařilo plnit většinu pokynů, které si hráči s trenéry před zápasem řekli. Prvně na jaře dokázali Jičínští do zápasu vstoupit tak, aniž by museli dotahovat náskok soupeře.

 

O2xyworld HBC Jičín „B“ – 1. HK Dvůr Králové  40:26 (23:15)

S obavami, ale i respektem k nepředvídatelnému soupeři, nastupovali jičínští hráči k dalšímu utkání 1. ligy. Tentokrát však v regionálním derby nastoupili Jičínští koncentrováni od prvních minut a dokázali se od soupeře brzy odpoutat. Solidní vedení domácí hráče uklidnilo, opadla z nich nervozita a křečovitost, jež byly k vidění v minulých zápasech. Jičínská obrana pracovala téměř bez chyb, trojice Bareš, Ženatý a J. Drbohlav byla jako nepřekonatelná zeď. To bylo velmi důležité, hosté se nedostávali do střeleckých příležitostí a pakliže ano, jejich střely pochytal jistý Grabemann. Právě díky pevné a úspěšné defenzívě dokázali hráči O2xyworldu zahrát celou řadu rychlých protiútoků. Ty v minulých zápasech prakticky vymizely. Útok za útokem se valil na hostující branku, akce byly zakončovány mnohdy velmi hezkými kombinacemi (A. Dolejší, Dědeček, Skopár). Soupeř bojoval, snažil se, ale tentokrát se domácí drželi, neslevili ze svého nasazení a neustále svůj náskok navyšovali. Vynikající výkon předváděl Ženatý, kterému se dařilo střelecky i v rozehrávce. Z chytrosti spojek těžili pivoti Bareš, J. Drbohlav a ve velmi dobrém světle se ukázal na obou brankovištích i Pour. Poločasové vedení bylo velmi slibné, ale v házené je možné ledacos.

Druhou část však sehráli domácí se stejným nasazením, pokračovali v tlaku na soupeře. Ženatý, Brádler, Pour a Bareš byli hlavními tahouny. Ale celý tým tentokrát zapomněl na trable z minulých zápasů a všichni hráči tak přispěli k vysokému vítězství. V závěru přeci jenom domácí poněkud polevili v koncentraci, ale ani drobná zaváhání, neproměňování šancí a chyby v rozehrávce již k výrazné korekci skóre ze stran soupeře nevedly.

Sestava a branky O2xyworld HBC Jičín „B“: Grabemann, Petr – Ženatý 9; Bareš 6; P. Drbohlav 5; J. Drbohlav, Skopár a A. Dolejší po 4; Rychna, Pour a Brádler po 2; Krahulec a Dědeček po 1; Kvasnička; Mičke

 

Statistika utkání:
Diváci:  106
Sedmičky:  1/0 – 6/5
Vyloučení:  3 – 3;  ČK:  0 – 0
Rozhodčí:  Jonáš, Rusanov
Sled branek: 4-0, 4-2, 7-2, 12-5, 17-7, 23-15, 28-16, 31-17, 33-20, 34-22, 37-22, 39-25

 

Jičínští mladíci zajíždí tento víkend na palubovku TJ Polanky n/O.