Neděle 18. listopadu 2018, Jičín

Čtyři zápasy nedosáhli jičínští mladíci na body. Teprve v regionálním, tradičním derby se Dvorem Králové, body získali. Byl to však spíše boj než pěkná házená. I tak se utkání svoji dramatičností muselo líbit. Slušně zaplněná hala byla v napětí až do posledních vteřin.

 

HBC Ronal Jičín “B” – 1. HK Dvůr Králové  25:23 (12:8)

Do zápasu vstoupili lépe hosté. Bylo na nich vidět, že nepřijeli dát svoji kůži zadarmo, dokázali se povzbuzovat a bojovali po celý zápas. Jičínští se nestačili ani rozkoukat a prohrávali 0:2, když u obou branek byl nejnebezpečnější hráč Dvora Picha. Domácí se probrali a od třetí minuty dokázali vstřelit tři branky v řadě a otočit skóre na 3:2. Hosté si však uměli poradit s domácí obranou, dařila se jim hra na pivota a znovu se skóre měnilo v jejich prospěch. Až od desáté minuty začali hrát i domácí. Především zrychlili hru a zlepšili se v obraně. Výsledkem bylo sedm branek v síti Královédvorských, zatímco Jičín inkasoval jednou. Průběžný výsledek 10:5 nevypadal vůbec špatně, zdálo se, že Jičínští budou pokračovat v tlaku na soupeře a dorazí ho již v první půli. Hosté však zvedli hlavy a v posledních třech minutách dokázali udržet příznivý brankový rozdíl. Jičínský celek se totiž vrátil k chybám, které ho „zdobily“ v posledních zápasech. Tedy k nepřesnostem v rozehrávce, k nesmyslné, nepřipravené střelbě, neproměnil dvě sedmičky a objevily se i chybičky a skulinky v obraně.

Hosté ucítili šanci a druhý poločas zahájili náporem. Pokračovali v dobré hře přes pivota, střelecky se dokázal prosazovat Picha. Domácí střelci začali hrát s hostujícím brankářem vybíjenou, trefovali ho snad ze všech možných i nemožných pozic. Nadšeně bojující hosté snižovali náskok HBC, dostali se na dostřel jedné branky již v 8. minutě (14:13) a drželi nejtěsnější výsledek až do 20. minuty. Jičínští mezitím změnili obranu, dokázali několikrát útoky hostí eliminovat, ale opětovně selhávali v útoku. I přes tyto nedostatky dokázali soupeři odskočit, ve 22. minutě navyšovali na 22:18. Hosté si vybrali oddechový čas a po něm zvýšenou bojovností znovu snížili na rozdíl branky (27. minuta 23:22). Domácí v té době nedali brejk a vyrobili dvě technické chyby. Závěr patřil nejzkušenějším hráčům Jičína. Nejprve M. Bareš z pivota a poté s chutí a přehledem hrající bojovník Masák z proskoku drželi Jičínské o krok vpředu. Hosté, kým jiným, než Pichou, snížili na branku (po time-outu v čase 59:00) na 24:23. Drama vrcholilo, domácí si též vybrali poslední oddechový čas (59:34) aby pak Vávra potvrdil zisk dvou bodů poslední brankou zápasu šest vteřin před koncem.

Dramatické utkání pro sebe vydřeli domácí. Oporami byli Masák a Bareš, střelecky se blýskl Drbohlav, velmi dobrou partii sehrál Šolc na spojce a důležité branky stříleli F. Bareš (bohužel poté již v páté minutě musel pro zranění opustit hřiště), Bíšek a Krček. Hosté hráli trpělivě, dařila se jim hra přes pivota, střelecky pak Pichovi a Etrichovi (dohromady 15 branek).

Sestava a branky HBC Ronal Jičín “B”: Machalický, Petr – Masák a P. Drbohlav po 5; Vávra 3; Bíšek 3/2; Šolc, M. Bareš a Honejsek po 2; F. Bareš, M. Knittl a Krček po 1; Šebek; Pekař

 

Statistika utkání:

Diváků:  186
Sedmičky:  4/2 – 3/3
Vyloučení:  3 – 5;  ČK:  0 – 0
Rozhodčí:  Blanar, Haramul
Sled branek: 0-2, 3-2, 3-4, 8-4, 10-5, 12-8, 13-11, 14-13, 16-15, 18-16, 19-17, 22-18, 22-21, 24-23, 25-23

 

Další utkání má opět příchuť derby, jičínští mladíci zajíždí v sobotu 24. listopadu do Náchoda.