Sobota 17. listopadu 2018, Liberec

Po vítězném tažení na turnaji Hostivické ligy čekal jičínské adepty házené další mistrovský turnaj v Liberci. Společně odjížděly oba týmy, “A” tým patřil mezi favority tohoto klání, béčko mělo ukázat, že herní forma jde nahoru. V konečném hodnocení nenašlo ani jedno družstvo přemožitele, poměrně vysokými rozdíly svá utkání jičínští žáčci vyhrávali.

První celek těžil z dobré hry spojek, dařilo se i v obranné činnosti (ne však všem hráčům). V útoku hráli Jičínští někdy až příliš individualisticky, někdy i laxně. Z toho také plynulo neuvěřitelné množství zahozených ložených šancí. Zvláště v prvním duelu turnaje s Jabloncem zahodili jičínští střelci patnáct tzv. „loženek“. To by se jim určitě nemuselo vyplatit v těžších utkáních. I množství technických chyb bylo někdy na pováženou, nemluvě o zbrklé střelbě, nedůrazu některých hráčů v obraně a nepřesnostech v útoku. Na druhé straně ukázali Jičínští, že se snaží o rychlou házenou, byly vidět i náznaky jednoduchých kombinací, některým se dařilo i v obraně. Stále však chybí větší přehled v útoku, rychlé rozhodovací schopnosti, překvapivá přihrávka. Dařilo se Lutrýnovi, s chutí hráli Hireš a Voháňka, přehled a ukázková uvolnění ukazoval Skopár. Ostatní střídali dobré a méně dobré okamžiky.

Béčko bojovalo, hráči se dokázali povzbuzovat, bojovnost a chtění po hře na nich byly vidět více než na spoluhráčích z áčka. Dařilo se Ženatému, výborným výkonem se prezentoval minižák Král, cit pro přihrávku předváděl Malát, v brance se ukázali oba brankáři, Vondra a Malach. Zápas od zápasu šel nahoru výkon Prokůpka, Tůmy a Pohnána s Morávkem. Ale i ostatní se snažili a i díky tomu po zásluze Jičínští všechny zápasy dovedli do vítězného konce.

 

Výsledky HBC Continental Jičín “A”:

–  ELP Jablonec n/N      27:3 (11:1)

–  Slovan Varnsdorf        33:9 (16:6)

–  HK Dvůr Králové        24:5 (16:1)

–  HC TJ Náchod             29:10 (14:5)

Sestava a branky HBC Continental Jičín “A”: J. Mičke – Hireš 23; Skopár a Voháňko po 20;  Lutrýn 18; Trenka 14; Thorovský 12; Pour 4/1; Nekovařík 2

 

Výsledky HBC Continental Jičín “B”:

–  Liberec Handball        22:11 (10:5)

–  HC TJ Náchod             20:13 (12:6)

–  HK Dvůr Králové        18:3 (12:1)

–  ELP Jablonec n/N      31:9 (19:7)

Sestava a branky HBC Continental Jičín “B”: Vondra, Malach – Morávek 18; Ženatý a Tůma po 15; Prokůpek 13; Přibyl 11/1; Král 8/1; Pohnán 5/1; Malát 4; Bláha 1/1