Neděle 26. listopadu, Jičín

Poslední kolo, které bylo sehráno na palubovce městské sportovní haly před zimní pauzou, přivedlo do Jičína zkušený celek Chodova. Pražané po slabším startu do soutěže ožili, vrátili se jim někteří klíčoví hráči a posouvají se tabulkou vzhůru. Ve svém středu mají zkušené borce, ti svůj um také v Jičíně ukázali.

O2xyworld HBC Jičín „B“ – TJ JM Chodov  34:26 (16:16)

Zápas začali lépe hosté. Ti přijeli do Jičína zdravě nažhaveni a netajili se tím, že by rádi dosáhli na body. Jejich výkony v předešlých zápasech je k tomu opravňovaly. Domácí začali poněkud zakřiknutě, nedokázali čelit dynamické, nátlakové hře soupeře. Až do 12. minuty byli Jičínští pozadu, především v kreativitě v útoku. Hosté nekazili, hráli na jistotu, každou nabídnutou šanci dokázali využít. To domácí hráči nedokázali i ložené šance proměňovat, přišly i nečekané chyby v rozehrávce, po nichž domácí inkasovali do prázdné branky dvakrát v řadě. Kladem bylo, že se každou minutou lepšil výkon obrany, trojice Bareš, Frýba, Ženatý odváděla obrovské penzum práce. Zlepšení v obraně jičínskému mládí pomohlo, přišly i světlé chvilky v útočné fázi, především Dan Doškář a Skopár stříleli důležité branky a v polovině poločasu bylo srovnáno, 8:8. Poté pokračoval boj se vším všudy na obou brankovištích. Domácí otočili díky střelám Kauckého a brance A. Dolejšího přes celé hřiště skóre ve svůj prospěch, hosté ale dokázali vždy dorovnat, když jičínský celek nevstřelil posledních pět minut branku.

Vyrovnané utkání pokračovalo i po přestávce. Hosté šli do vedení, vždy o branku, domácí vyrovnávali.  V 8. minutě byl stav 20:20, díky střelecké potenci Ženatého a Skopára a tahu na branku M. Knittla následoval tříbrankový odskok HBC od soupeře. Jičínským se začal dařit rychlý protiútok, Grabemann zavřel branku, pomáhala i obrana a ačkoli soupeř zle dotíral, dokázali jičínští mladíci svůj náskok navyšovat. Ovšem i později až šestibrankové vedení nic neznamenalo, Chodov neustále tlačil, stačil s domácími běhat a dostával se do řady šancí, především přes pivota. Ty však Grabemann z velké části pochytal a nedovolil soupeři snižovat náskok svého týmu. Především mezi 16. a 24. minutou lapil sedm střel, z toho pět z brankoviště, další branku minuly. V závěru si boj o body ozkoušela i domácí lavička. Hosté získali převahu, ale ne takovou, aby s výsledkem ještě něco zásadního udělali.

Hráči HBC vydřeli oba body, soupeř byl velmi zdatný a bojoval až do konce. V prvním poločase se hledal především útok, chyběl přímočarý tah na branku a pohyb (byla znát neúčast bratří Hájků), naštěstí obrana dokázala z větší části utlumit nebezpečné hráče Šafáře a Popelu na spojce  a Turka na pivotu, ve druhé půli se kvalitním výkonem prezentovala i útočná hra, které velel Ženatý, sekundovali mu Skopár na křídle a M. Knittl na pravé spojce. Všichni hráči bojovali, ač se jim ne vždy vše dařilo.

Sestava a branky O2xyworld HBC Jičín „B“: Grabemann 1, Petr – Skopár 8/3; Ženatý 7; Dan Doškář 4; Bareš, Dolejší a Kaucký po 3; Knittl a Frýba po 2; Mičke 1; Dědeček; Krahulec; Dom. Doškář; P. Drbohlav

 

Statistika utkání:
Diváků:  138
Sedmičky:  3/3 – 3/3
Vyloučení:  4 – 8;  ČK:  0 -1
Rozhodčí:  Martoch, Ransdorf
Sled branek: 0-2, 3-3, 4-7, 8-8, 10-8, 12-10, 13-13, 16-16, 17-18, 19-20, 23-20, 26-21, 29-22, 32-24, 34-26

Poslední kolo podzimní části sehrají jičínští házenkáři v neděli 3. prosince na půdě nebezpečných Šťáhlav. Sokol má na 6. místě 9 bodů, celek HBC je se 14 body na 4. příčce, dva body za vedoucím triem Dukla Praha „B“, Litovel, Vsetín.