Neděle 9. října 2022, Jičín

Mladíci v jičínském dresu hostili ve 4. kole 1. ligy celek Bystřice pod Hostýnem. Domácí nastoupili ve slepované sestavě. K dispozici byl již sice Ženatý, ale chyběli Doškář, Dolejší, M. Hájek a Š. Drbohlav. Především branky Doškáře a Hájka v konečném účtování citelně chyběly. Hosté předvedli bojovný výkon, dokázali na sto procent využít slabšího dne jičínské obrany a odvážejí si oba body.

 

O2xyworld HBC Jičín „B“ – HK Bystřice p/H  32:36 (14:16)

Domácí celek, ač v silně oslabené sestavě, chtěl navázat na tu lepší část utkání v Náchodě. Jičínští začali svižně, dařil se jim přechod do rychlého protiútoku a také Hůla „zavřel“ v úvodu domácí svatyni. Jičín si tak vypracoval náskok čtyř branek, který však nedokázal potvrdit. Přišly totiž neproměněné šance, přísné vyloučení a to vše nahrávalo hostujícímu celku. Bystřičtí dokonale využili přesilovku, dokázali smazat náskok domácích a dostali se do vedení. Domácí nehráli špatně, ale opustila je přesná koncovka a příliš chyb vyprodukovali v obraně. Ta byla nedůrazná, nechala hostující střelce střílet dle libosti nebo uvolňovat pivota. Hosté odskočili pětibrankovou šňůrou na rozdíl čtyř gólů, 9:13 a dostali se do herní pohody. Domácí se však nechtěli vzdát, přidali na bojovnosti, ale štěstí jim nepřálo. Dokázali však snížit na rozdíl branky (13:14) a nadechovali se k dalšímu náporu. Do hry však vstoupili nepřesní sudí, kteří přehlédli dva přešlapy v prostoru křídla po sobě a umožnili tak hostím opět náskok navýšit. Dvoubrankové vedení pak do poločasu hráči Bystřice uhájili.

Druhý poločas začal opět nedůraznou obranou Jičínských, ale jakési zlepšení se dalo vypozorovat. Mladíci Jičína se dokázali vzepřít osudu a začali hosty přehrávat. V 9. minutě srovnali náskok soupeře a dokázali se po dlouhé době dostat do vedení. V 11. minutě byl stav 25:23, o minutu později 26:24. Poté opět zaúřadovali sudí, přehlédli jasný faul na pronikajícího Bareše a vzápětí, za podobný zákrok, udělili Ženatém přímou červenou kartu. To bylo citelné oslabení, ale i zbývající hráči drželi náskok. Pak přišla další zásadní chyba sudích, když jasný aut pro domácí otočili pro hosty a ti ve 13. minutě srovnali na 26:26. Místo dvoubrankového náskoku tu byl remízový stav. Bystřice dokonale využila frustrace domácích, pětibrankovou šňůrou se znovu dostala do vedení, 27:30 a dokázala odolat i závěrečnému tlaku Jičína. S přibývajícími minutami Jičínští chybovali jak v obraně, tak v útoku, hosté nabídnutých šancí využili a náskok ještě navýšili.

I v oslabené sestavě měli domácí k bodům blízko, tentokrát je však zradila obrana a nepřesná koncovka. Vidět byli opět střelecky disponovaní Krahulec a J. Hájek, na pivotu zahrál výborně Frýba, o rozehrávku se starali J. Hájek a Ženatý, obranu se snažil udržet Bareš, na vše ale sám nestačil, mladíci v jičínském dresu teprve zkušenosti sbírají.

Sestava a branky O2xyworld HBC Jičín „B“: Knittl, Hůla – Krahulec 8/2; J. Hájek 7; Frýba a P. Drbohlav po 4; Bareš 3; Hejtmánek a Brádler po 2; Tůma a Ženatý po 1; Dom. Doškář; Jandera

 

Statistika utkání:
Diváků:  100
Sedmičky:  2/2 – 1/1
Vyloučení:  3 – 6;  ČK:  1 ( Ženatý v čase 37:14 D)  – 1 (Kolařík za 3. vyloučení)
Rozhodčí:  Čapek, Dvořáček
Sled branek: 3-0, 5-2, 5-5, 6-8, 9-9, 9-13, 14-16, 16-19, 18-21, 22-22, 25-23, 26-28, 28-30, 32-36

 

Příští týden je na pořadu reprezentační přestávka, jičínský celek se zapojí do boje o body v sobotu 22. října ve Šťáhlavech.