Šimone, v jičínském “A” týmu jsi v letošní sezóně nováčkem a jedním z jeho nejmladších členů. Jak bys zhodnotil vstup do nové sezóny jičínského Ronalu? 

Myslím, že vstup do sezóny se nám povedl. Body jsme zatím ztratili jenom po těsné prohře v Karviné, která určitě patří k favoritům na titul, a po tak trochu smolné remíze doma s Duklou, která se také bude dle mého názoru dále zlepšovat. Takže si myslím, že s dosavadními výsledky zatím můžeme být spokojeni.

 

Pro fanoušky jsi dle reakcí milým překvapením, protože se ti i přes tvůj mladý věk daří v nejvyšší české soutěži úspěšně prosazovat. Jsi rád, že získáváš čím dál větší prostor na hřišti, a především dostáváš důvěru od kouče Mašáta? 

Důvěra trenéra mě samozřejmě těší. Každému se hraje mnohem lépe, když cítí důvěru trenéra a stejně tak je to i v mém případě. Už během přípravných zápasů jsem dostával od trenéra hodně prostoru a měl jsem tak možnost se s kluky ještě lépe sehrát. To se mi teď v dobrém vrací. Musím ale říct, že jsem před sezónou nečekal, že bych tolik prostoru ve své premiérové sezóně za A-tým mohl dostat a jsem rád, že mi trenér věří, protože každá minuta v takovýchto zápasech mě může dál rozvíjet.

 

Pojďme se podívat do statistiky. V házenkářské STRABAG Rail Extralize máš aktuálně na svém kontě 5 startů a 16 přesných zásahů. Jak jsi se svým dosavadním výkonem spokojený? 

Můj výkon by měl zhodnotit hlavně trenér. Za sebe mohu říct, že se v zápasech cítím dobře. Je to i tím, že máme skvělou partu, kde jsme schopni se navzájem podržet. Moje herní statistiky jsou výsledkem hry celého týmu a toho, že mi kluci připraví takové šance, ze kterých mohu góly dávat a věří mi, že je proměním. Beru to tak, že házená je týmový sport, a já jsem rád, že svým výkonem mohu našemu týmu pomoci k dobrému výsledku. Důležitá je pro mě i podpora Zdendy Kubíka, který mi jak při zápasech, tak i při tréninku předává svoje bohaté zkušenosti a pomáhá mi se dál zlepšovat.

 

Kromě “A” týmu nastupuješ i za starší dorostence, kteří hrají nejvyšší soutěž a zároveň se objevuješ v první lize mužů. Jak je možné všechny tyto soutěže herně skloubit? Prozradíš nám, co je tvým hnacím motorem? 

Skloubit tyto tři soutěže není samozřejmě jednoduché, ale společně s trenéry se snažíme to vždy co nejlépe zkombinovat. Zásadní je i podpora rodičů, kteří mě maximálně podporují a snaží se mi připravit co nejlepší podmínky. Díky tomu se mi to zatím daří zvládat. Hnací motor není těžké pojmenovat, házená je sport, který hraji od svých 5 let a na každý zápas jsem se vždy těšil jako na odměnu za tréninky. To, že mám nyní možnost nastupovat v Extralize za tým, ve kterém jsem vyrůstal a s hráči, které jsem dříve pouze sledoval, je vlastně splnění mých snů od žákovských let. Takže o motivaci mám jednoznačně postaráno.

 

V dohrávce 4. kola jste porazili nejtěsnějším možným rozdílem Nové Veselí. Na vítězství ses podílel 6 brankami. V další kole vás čeká venkovní zápas proti Zubří, který se odehraje bez diváků. Co se dá od tohoto utkání podle tvého názoru očekávat?

S týmem Zubří jsme se měli možnost potkat během přípravného turnaje Zepos Cup zde v Jičíně. V jejich kádru došlo k poměrně velké generační obměně a trenér Tonar zapracoval do týmu spoustu mladých hráčů z vlastní líhně, kteří v dosavadních zápasech podávají dobré výkony a postupně se zlepšují. Na druhou stranu se mohou opřít o zkušené hráče jako je Milan Malina v brance nebo Miroslav Jurka na křídle. Proto nás v žádném případě nečeká jednoduchý zápas, ve kterém bychom ale rádi protáhli naši sérii vítězství a odvezli si body do Jičína.

 

Autorka: Kristýna Sedláková