Sobota 1. dubna 2023, Brno Bohunice

Jičínští házenkáři chtěli navázat na solidní výkon na domácí palubovce proti Chodovu i v Brně Bohunicích. Ač v silně okleštěné sestavě, chtěli mladíci HBC bojovat o plný bodový zisk. V zápase rozhodly neproměněné šance, méně důrazná defenzíva, vše ve druhé půli, či poslední desetiminutovce. Výsledkem byla zbytečná ztráta bodů a tím pádem neúspěšný útok na bronzovou příčku první ligy.

 

Tatran Bohunice – O2xyworld HBC Jičín „B“  33:32 (14:19)

Na dosah měli jičínští mladíci třetí příčku soutěže před utkáním v Brně. Do zápasu vstoupili velmi dobře, byli lepším týmem. Jičínští si dokázali vytvořit mírný náskok ihned od počátku. Bylo to díky kvalitní obraně, ale i kreativní útočné hře. Tyto aspekty umožnily hostujícímu celku odskočit až na rozdíl pěti branek a vše nasvědčovalo příznivému vývoji zápasu pro HBC i ve druhé části.

Druhý poločas však ukázal odvrácenou stranu hry Jičína. Vše začalo neproměněnou sedmičkou již ve 3. minutě. Místo navýšení náskoku se osmělili domácí a začali hned od počátku mocně dotahovat náskok Jičínských. Ti ztratili půdu pod nohama, začali chybovat v obraně, také v útoku to již nebyla ta rychlá, pohledná házená. Během sedmi minut hosté o náskok přišli (19:19), začínalo se znovu. Hosté se otřepali, přibrzdili nápor domácích a dokázali si držet alespoň to nejtěsnější vedení Poté však ve 12. minutě přišla další neproměněné sedmička a ložená šance a místo dvoubrankového vedení zde byl opět remízový stav (24:24). V závěrečné čtvrtině zápasu hosté zahazovali jednu šanci za druhou. Především střelba z křídel a brejky volaly po daleko lepším zakončení. Domácí tak dokázali zápas překlopit na svoji stranu Jednobrankový náskok si vždy po vyrovnání O2xyworldu dokázali brát zpět. Nejtěsnější brankový rozdíl svítil na ukazateli i v poslední minutě. Hosté si vybrali oddychový čas a následně mohli, ač oslabeni, výsledek dorovnat. Nepodařilo se, střela z křídla svůj cíl nenašla.

Jičínští nepodali špatný výkon, především v první půli hráli kvalitní házenou. Ve druhé části jejich výkon klesl hlavně díky neproměněným šancím a občasným okénkům v obraně. Střelecky se tradičně prosadili Krahulec a M. Hájek, v obraně pak Bareš a Frýba.

Sestava a branky O2xyworld HBC Jičín „B“: Knittl – Krahulec 10/4; M. Hájek 7; Ženatý 5; J. Hájek a M. Knittl po 3; Bareš 2; Hejtmánek a Frýba po 1; Tůma; Doškář; Kaucký; Brádler

 

Statistika utkání:
Diváků:  85
Sedmičky:  4/3 – 5/3
Vyloučení:  3 – 4;  ČK:  0 – 0
Rozhodčí:  Beneš, Kubis
Sled branek: 1-0, 3-4, 5-7, 9-10, 11-14, 14-19, 19-19, 19-20, 24-25, 26-27, 28-27, 30-29, 32-32, 33-32

 

Nyní čeká 1. ligu sváteční přestávka, za dva týdny hostí jičínský celek adepta postupu do extraligy,  celek Tatranu Litovel.