Sobota 15. prosince 2018, Břve

V sobotu se konalo druhé kolo Hostivické ligy mladších žáků. Jičínští byli po prvním turnaji na druhém místě za Louny, před Lovosicemi. Předvánoční sobota zastihla hráče HBC v dobré formě. Od počátku se snažili hrát rychlou, kombinační hru, založenou na kvalitní obraně. Dá se říci, že tento záměr Jičínským vycházel po většinu turnaje. Již v prvním duelu se Strakonicemi překvapili jičínští žáčci svého soupeře kvalitním výkonem v útoku i obraně. Dařily se rychlé přechody a výborně zachytali oba brankáři. Výsledkem bylo až nečekaně vysoké vítězství. Podobný ráz mělo i utkání s Mostem. Jičínští dominovali rychlou hrou, pevnou obranou a opět výkony brankářů. V utkání s domácími Hostivicemi nezačali hráči Jičína příliš dobře. Spálili řadu šancí, objevily se technické chyby, nepřesné přihrávky. Tentokrát ne však v takové míře, aby to ovlivnilo výsledek. Postupně se hosté z Jičína oklepali a získali převahu. Bylo to opět díky brankářům a zlepšené obraně. V předposledním zápase na sebe narazily dva vedoucí celky soutěže. Jičín měl Lounům co oplácet za minulé kolo, kdy odešel těsně poražen s pocitem křivdy za neuznané branky a branky Lounských z přešlapů. Na to vše však bylo zapomenuto. Jičín byl od počátku aktivnější, získal si náskok a ten prakticky po celý zápas postupně navyšoval. Výsledkem velmi dobré, kolektivní hry celého týmu byla jasná výhra. V posledním zápase celého turnaje se utkaly dva týmy, které bojují o nejvyšší příčky. Jičín měl šanci vyhoupnout se do průběžného vedení soutěže, Lovosice prahly po odvetě za poslední duel, který vyhráli hráči Jičína. Kterak málem ztratit dobře rozehraný zápas předvedli hráči z Českého ráje. V průběhu zápasu vedli i pětibrankovým rozdílem, ale přišly chyby v koncovce, až lajdácky neproměněné šance, včetně dvou sedmiček. Soupeř se dostal postupně do hry, využil přesilovek (po zbytečných faulech Jičínských) a dokázal v závěru snížit na rozdíl branky. Ve vypjatém závěru však Jičínští jednobrankový náskok uhájili a dostali se tak na průběžnou první příčku nejenom tohoto kola, ale i celé soutěže, před Loko Louny.

Jičínský celek se tentokrát vyvaroval ve větší míře chyb běžných v posledních zápasech. Ukázalo se, že se soupeřem roste výkon. Tah na branku předváděli Pour, Lutrýn, Skopár a Hireš. V brance podávali velmi dobré výkony oba brankáři Mičke a Vondra. Mičke pak patřil jasně mezi nejlepší brankáře turnaje. V obraně se dařilo Trenkovi, přehled v rozehrávce ukázal Malát, důležité branky dokázal střílet z rychlých útoků Voháňko. Celý turnaj předváděl tým kolektivní výkon, opírající se o kvalitní defenzívu. Byly zde však i výpadky, zvláště v utkání s Lovosicemi – neproměněné šance, nedisciplinovanost (komentování výroků rozhodčího), okénka v obraně, zbrklost. Herní klady je  tentokrát jasně převyšovaly. Další kolo Hostivické ligy se hraje 12. ledna 2019, celek HBC v něm nastoupí z pozice 1. celku následován Louny, Lovosicemi, Hostivicemi, Mostem a Strakonicemi.

 

Výsledky HBC Continental Jičín:

–  HBC Strakonice    19:4 (10:2)

–  Baník Most            19:10 (11:6)

–  Lions Hostivice    12:6  (7:4)

–  Loko Louny           14:6 (7:4)

–  Město Lovosice    12:11 (7:5)

 

Sestava a branky HBC Continental Jičín: Mičke, Vondra – Skopár 16/2; Lutrýn 15; Voháňko 13; Hireš 11; Trenka 7; Pour 6; Malát 3; Nekovařík a Ženatý po 2; Morávek a Prokůpek po 1; Přibyl