Minulé dva víkendy sehráli mladší žáci HBC Continental Jičín poslední zápasy letošního okleštěného soutěžního ročníku. Startovali na turnajích v Náchodě a v Liberci.

Oba turnaje byly tak trochu smutným koncem letošní velmi dobře rozjeté sezóny. Jičínští hráči totiž měli ty nejvyšší ambice jak v mistrovských soutěžích, tak v turnajích, především na tradičním velikonočním měření sil v Praze. Jičínští nepoznali v podzimní části interligové soutěže hořkost porážky, všechna svá utkání vyhráli. Opanovali jasně svoji divizi a těšili se na prolínací jarní boje s Lovosicemi, Louny či Děčínem. Tedy týmy, které postoupily z druhé divize soutěže. K měření sil však již nedošlo, Covid 19 plány a ambice všech týmů zhatil. Také Hostivickou ligu Jičínští vedli s náskokem šesti bodů, zde sice dvakrát prohráli, jednou hned v prvním duelu s Lovosicemi (v tomto případě herní nekázní opor týmu) a poté ve třetím kole s Louny, když nastoupili v oslabené, silně improvizované sestavě. To však byly jediné dvě porážky v řádné hrací době v celé sezoně. Další porážka přišla na kvalitním říjnovém turnaji v Plzni, kde Jičín podlehl ve finálovém zápase Dukle až na sedmičky.

Výsledky i předvedené výkony dávaly jičínskému celku naději na ještě lepší herní projev v jarní části. To se potvrdilo výhrou na tradičním domácím turnaji Continental Cup 2020. To však bylo vše, Covid 19 poté soutěžní ročník zastavil.

Poslední zápasy tak sehráli Jičínští v sobotu 6. června v Náchodě s tradičními soupeři – TJ Náchod a 1. HK Dvůr Králové. Své zápasy vyhráli, ale zápasové manko bylo na herním projevu příliš patrné, především ve druhém zápase s Náchodem. Hrálo se dvakrát patnáct minut.

 

Výsledky HBC Continental Jičín na turnaji v Liberci:

–   TJ Náchod I                 21 : 7

–   TJ Náchod II               11 : 6

–   1. HK Dvůr Králové     18 : 5

Sestava a branky HBC Continental Jičín: Mičke, Musil – Morávek 8; Voháňko 6; Jančák a Havlík po 5; Tůma a Pour po 4; Přibyl 4/1; Stejskal a Dařílek po 3; Pohnán 2; Linek, Ženatý a Holubec po 1; Král

 

Turnaj v Liberci sehráli Jičínští v oslabené sestavě, citelně chyběli střelci Pour a Dařílek. Hráči Jičína opět dokázali své soupeře porazit, ač v některých týmech hráli starší hráči. Nevýhodou byl krátký hrací čas – hráno jednou patnáct minut. Jičínští jsou totiž známí pomalejšími rozjezdy. Výkony na sebe upozornili Mičke a Suchý v brance, s chutí hráli Havlík, střelecky se dařilo Voháňkovi a Přibylovi, mile překvapovali Holubec, Stejskal a Jančák. Rezervy by se určitě našly, především v obraně a na postu pivotů, kterým chybělo více pohybu a důrazu v defenzívě. To však lze přičíst i zápasové abstinenci. Dále byla škoda velkého počtu neproměněných šancí a technických chyb. Kladem byla snaha o rychlou, kombinační hru, Jičínští ukázali celou řadu velmi hezkých házenkářských akcí. Do hry se dostali pravidelným střídáním šestek všichni hráči. První, zkušenější sestava dokázala nahrát vždy příjemný náskok, druhá šestka poté bojovala o udržení výsledku. Především v utkání se Zručí a Libercem to však v závěru Jičínské stálo málem body.

 

Výsledky HBC Continental Jičín na turnaji v Liberci:

–   Liberec Handball I       9 : 5

–   Jiskra Zruč N/S           10 : 9

–   Slavoj Děčín                  9 : 5

–   TJ Náchod                    10 : 4

–   Liberec Handball II      11 : 3

–   Sokol Úvaly                 11 : 6

Sestava a branky HBC Continental Jičín: Mičke, Suchý, Vondra –  Voháňko 11; Havlík 8; Přibyl a Morávek po 6; Stejskal 5; Holubec, Jančák a Ženatý po 4; Tůma a Prokůpek po 3; Linek