Netradičně v pátek 26. června odpoledne se sešli na házenkářském hřišti bývalí, současní a možná i opětovně budoucí házenkáři. Vzhledem k současné epidemiologické situaci se měnil původní termín, ale čas ukázal, že odpolední , páteční čas není vůbec k zahození. Po třech letech se sešel velký počet hráčů, hlavně mladších, což určitě potěšilo.I počasí bylo turnaji nakloněno, kromě několika kapek v počátku se zápasy odehrály za příjemného podnebí.

Pět týmů bojovalo o Pohár Generací ze všech sil.K vidění bylo tradičně vidět množství soubojů, ukázkových házenkářských akcí a samozřejmě i malých chybiček. Poměrně početná divácká obec mohla sledovat, kterak si vedou bývalí hráči ve srovnání s nastupujícím mládí či v porovnání se stávajícími oporami extraligového nebo prvoligového týmu. Zajímavostí šlo vystopovat celou řadu. Například proti sobě bojovaly bratrské dvojice – Ondra a Petr Šulcovi, Martin a Filip Barešovi, Zdeněk a Tomáš Chýlkovi,spolu jeden dres hájili bratři Štěpán a Jirka Drbohlavovi.Vidět však byly i souboje otce a syna Sobotkových. Že měl turnaj svoji úroveň potvrdily i ohlasy diváků. Ti mohli vidět v akci i současné či bývalé reprezentanty – Tomáše Babáka, Ondru Šulce . Další legionář , Jan Vtípil, je nyní slyšet spíše v komentářích České televize, ale též ukázal svoji jedovatou levačku v plné síle. M.Naiman ukázal, proč patří mezi nejlepší střelce 3. Bundesligy, radost se byla dívat na leváky O.Šulce či Masáka, na skokové variace M.Novotného. S chutí hráli P.Šulc, T.Smolík,Šebek, M.Bareš,Dolejší, Miĺko, ale i všichni ostatní nechávali na hřišti vše.Ozdobou byly výkony brankářů. Především Martin Podzimek převáděl neuvěřitelné zákroky a lví měrou se podílel na úspěších svého celku. Také Honza Barák a Filip Veverka ukázali, že se brankářské řemeslo nezapomíná. Milým překvapením byly výkony dalšího brankáře J.Musila. Někteří hráči si vyzkoušeli jiné posty, například J.Drbohlav poznal, jak je těžké chytat za děravou obranou, naopak D.Machalický poznal zblízka boje na brankovišti coby pivot. Generační rozptyl byl též řádný. Nejmladšího a nejstaršího hráče dělilo čtyřicet šest let. Nejlepší výkony podávali hráči Benga. Ti tvořili ucelený tým, pod vzorným vedením F.Chyby a O.Dubského.Nic zadarmo jim ale nedarovali ani hráči zbývajících týmů. O tom svědčí i poměrně vyrovnané výsledky. Po závěrečném hvizdu bylo postavení týmů následující:

1. Bengo 7 bodů, skóre 47:28, 2. Zetor team 5 bodů, 47:43, 3. Třy Láďovi Škodofki 4 body, 36:41, 4. místo vybojovali hráči Lopaty team, 3 body, 41:45 a 5. příčku získali hráči Legendy 17, 1 bod, 30:44.

Nejlepším střelcem se stal V. Šebek (Bengo) s 13 brankami. Na paty mu však šlapali desetibrankoví O. Šulc, M. Naiman, M. Bareš či M. Miľko.

V nabitém brankářském poli byl nejlepší M. Podzimek (Bengo), následován J. Barákem (l.Škodofki) a F. Veverkou (Zetor).

Hráčem , který se dostavil z nejvzdálenějšího kraje byl T. Babák (Lopaty), nejlepším trenérem byl vyhlášen F. Chyba (Bengo) a hráčem s nejstarším datem narození byl M. Kůta (Třy Láďovi Škodofki).

 

Výsledky:

Bengo – Legendy 17 12 : 5 (5:4), Zetor 13 : 8 (7:3), Lopaty 13 : 6 (6:2), L. Škodofki 9 : 9 (5:4)

Zetor – L.Škodofki 14 : 8 (8:5), Lopaty 13 : 13 (6:8), Legendy 17 12 : 9 (5:4)

Třy Láďovi Škodofki – Lopaty 11 : 10 (6:4), Legendy 17 8 : 8 (4:3)

Lopaty team – Legendy 17 12 : 8 (6:4).

 

Sestavy týmů:

Bengo: Podzimek, Dubský – Šebek 12, M. Novotný 9, P. Šulc 8, Rychna a F. Bareš 5, T. Chýlek 4, K. Kužílek a Pivrnec 1, trenér F. Chyba

Zetor team: Veverka – Naiman a M. Bareš 10, Z. Chýlek 8, Sobotka 5, Popelák 4, Kořínek a Tobolka 3, M. Kolomazník 1, Kolář.

Třy Láďovi Škodofki: Barák – O. Šulc 10, Masák 8, Vtípil 7, T. Smolík 6, R. Král 3, Jandera a Flaxa 1, Kůta st.

Lopaty team: J. Drbohlav – Miľko 10, Dvořák a Šebík 8, M. Knittl 5, Š. Drbohlav a Š. Thorovský 4, Machalický a Kolc 1, T. Babák a J. Bartoš.

Legendy 17: J. Musil, P. Petr, T. Coufal ml. – P. Drbohlav 6, Dolejší a Krček 5, Sobotka ml. 4, Vávra 3, Dařílek, Stindl a Mikule 2, Hlava, Podobský a Šimek 1