Jičínské házenkáře zasáhla velmi smutná zpráva. Ve čtvrtek 23. července 2020 opustil naše řady ve věku sedmdesáti šesti let dlouholetý obětavý činovník a především výborný kamarád, pan Zdeněk Matějka.

Zdeněk se do dění v házenkářském klubu zapojil na začátku devadesátých let a ihned se stal jeho nedílnou součástí. Pravidelně se účastnil klubových jednání, vykonával funkci hlavního pořadatele při extraligových utkáních mužů, ale také při dalších ligových duelech dorostenců a prvoligového celku mužů. Ruku k dílu vždy ochotně přiložil také při pořádání házenkářských plesů, dětských dnů či dalších klubových akcí. Souběžně sledoval všechny házenkářské krůčky vnuka Lukáše, z jehož úspěchů měl vždy velkou radost.

Pro svou dobrosrdečnou povahu, nadhled, vstřícnost, přátelství, ale i osobitý humor, byl nesmírně oblíbený. Uměl naslouchat, nebál se ale rovněž prosazovat své názory a myšlenky. S jičínskou házenou prožil jako “bafuňář” celou řadu nezapomenutelných zážitků.

Milý Zdeňku, za vše, co jsi pro jičínskou házenou vykonal, Ti s velkou úctou děkujeme. Věříme, že i nadále budeš z házenkářského nebe sledovat dění okolo sportu, ke kterému ses dlouhodobě hrdě hlásil a budeš mít mnoho důvodů těšit se z úspěchů jičínské házené.

Navždy zůstaneš v našich srdcích, Čest Tvé památce.

 

Poslední rozloučení s panem Zdeňkem Matějkou proběhne ve středu 29. července 2020 ve 12:00 hodin ve smuteční obřadní síni v Jičíně.