Netradičně na konci května zahájili extraligoví házenkáři jičínského Ronalu přípravu na nový soutěžní ročník nejvyšší soutěže. Sezónu 2019/2020 zakončili na konečné sedmé příčce, když byla soutěž kvůli koronavirové pandemii ukončena po 21 odehraných kolech základní části. Po více než dvou měsících se svěřenci trenéra Petra Mašáta, jenž prodloužil smlouvu s klubem o další tři roky, sešli ke společnému tréninku v úterý 26. května. První část přípravného období potrvá až do konce června a hlavním cílem je opětovné nabírání fyzických sil. Házenkáři se připravují, také pod dohledem kondičního trenéra Lukáše Vinkláře, výhradně v domácích podmínkách. Využívají venkovní házenkářské hřiště, ale také vhodné běžecké terény v blízkém okolí – Libosad, Čeřovka, atletický ovál. Pamatováno je rovněž na rozvoj silových schopností a dynamiky v místní posilovně.

Po dvoutýdenním volnu se hráči sejdou k začátku druhé fáze přípravného období v polovině července, přičemž fyzicky nejnáročnější část vyvrcholí tradičním soustředěním. To se však díky úsporným opatřením klubu uskuteční rovněž v “domácích” podmínkách. Na konci července se již extraligový celek přesune do městské sportovní haly, kde proběhnou po dlouhé době první herní tréninkové jednotky.

Pokud současná situace dovolí, bude první herní prověrkou sil ve dnech 7. – 8. srpna účast na kvalitním mezinárodním turnaji v polském Glogówe. O týden později, přesně ve dnech 12. – 15. srpna, proběhne v jičínské sportovní hale tradiční domácí mezinárodní turnaj, Zepos Cup, kde naši házenkáři změří síly s Talentem Plzeň, HC ROBE Zubří, polským Glogówem a slovenským celkem MŠK Považská Bystrica. Poté již bude vše směrováno na “ostrý” start extraligy.

Hráčský kádr Jičínských dozná oproti předchozí sezóně určitých změn. O nich Vás budeme v průběhu měsíce června informovat.