Sobota 15. února 2020, Hostivice – Břve

Čtvrté kolo poháru bylo na pořadu minulý týden. Jičínští jeli na turnaj téměř kompletní. Čekala se oproti minulému kolo zlepšená hra, ač jarní prázdniny zapříčinily tréninkový výpadek.

Možná i to bylo důvodem, že se hráči Jičína nedokázali zbavit chyb a nesourodosti v útoku i obraně. Úvod turnaje je zastihl silně v nedbalkách. První šestka sice dokázala v každém zápase vytvořit jakýsi náskok, ale střídající hráči tentokrát hráli hluboko pod své možnosti, své minizápasy jasně prohrávali. Markantní to bylo hlavně ve druhém zápase s Mostem, kde po poločasovém výsledku 9:2 se střídající hráči museli strachovat o výsledek. Příčinou bylo neuvěřitelné množství technických chyb, naivní obrana plná chyb, dále zbrklost v útoku a neproměňování šancí. Celek Mostu dokázal dotáhnout vedení Jičínských až na rozdíl branky (11:10), teprve v samotném závěru si hráči Jičína bodový zisk potvrdili. Ani další utkání proti domácím Lions nepřineslo nijak oslnivou házenou. Teprve v zápase s Plzní se objevily prvky moderní házené v útoku i v obraně, ale příliš jich nebylo. V posledním utkání s Lovosicemi se však hráči Continentalu dokázali koncentrovat, poněkud upustili od hloupých chyb, zlepšili obranu a proměňování, začali hrát více kolektivně, zrychlili hru. Výsledkem tak bylo poměrně jasné vítězství, když v poločase bylo vedení Jičína jednobrankové (5:4). Volno měl celek Loko Louny.

Jičínský celek nepodával očekávané výkony. Ve většině zápasů hráči hráli pasivně, bez pohybu. Výjimkou byl Voháňko, který svojí přímočarostí na soupeře platil, na druhé straně však měl velké mezery v obraně. Bojovnost nelze upřít Pourovi, Přibylovi a Morávkovi, ale to nestačí. Jediným hráčem, který si udržel stabilní výkonnost ve všech zápasech a své spoluhráče podržel, byl Mičke v brance. Ostatní střídali horší okamžiky s těmi lepšími. 14. března začíná nadstavbová část soutěže mezikrajské ligy. Do té doby mají jičínští hráči co zlepšovat. Generálkou bude domácí dvoudenní turnaj Continental Cup 2020.

Výsledky HBC Continental Jičín:

–   HBC Strakonice    14:9

–   Baník Most            13:11

–   Lions Hostivice      17:10

–   Talent Plzeň           15:9

–   Město Lovosice      10:4

Sestava a branky HBC Continental Jičín: Mičke, Vondra – Voháňko 16; Pour 12; Morávek 10; Král 7; Přibyl 7/1; Ženatý 4; Tůma 3; Havlík a Jančák po 2; Dařílek a Holubec po 1; Stejskal

V poháru mají v březnu hráči Jičína volno, 14. března je čeká první kolo nadstavby IRL v Mostu. Nejbližší akcí je však tradiční, velmi silně obsazený turnaj Continental Cup 2020. Ten proběhne na jičínské palubovce ve dnech 29. února až 1. března a hraje se pod patronací generálního sponzora mládežnických týmů.