Sobota 15. února 2019, Hostivice Břve

Již čtvrté kolo měla v sobotu na pořadu Hostivická ligy mladších žáků. Jičínští hráči zatím figurovali na druhé příčce soutěže a určitě chtěli předvádět lepší výkony než na posledním, lednovém klání. Do sestavy zasáhly nemoci a zranění, základní kádr hráčů však byl trenérům HBC k dispozici.

Výkon jičínských žáků byl jako na houpačce. Začali tím nejméně povedeným, postupně se zlepšovali a výkon vygradoval proti lídrovi soutěže, celku Loun.

V prvním utkání proti Lovosicím to vypadalo, že Jičínští jsou ještě v autobuse, či tvrdě dospávají páteční noc. Než se hráči Jičína rozkoukali, Lovosičtí vedli 5:0 a prakticky rozhodli o osudu zápasu. Jičínští chybovali ve všech herních činnostech. Nepřesné přihrávky, špatná, nedůrazná obrana v útoku mdlá hra bez nápadu. To vše byla voda na mlýn hráčům Lovosic. Ti dokázali proměňovat šance, které jim Jičínští nabízeli, hráli rychle, přesně a dobře bránili. Jičínští hráči se tak trochu vzpamatovali až v poslední pětiminutovce, ale to již bylo pozdě. Náskok Lovosic jenom snížili, dotáhnout se ho nepodařilo,a to i vinou několika zmařených, zahozených příležitostí. Porážka o tři branky byla vzhledem k počátku zápasu ještě milosrdná.

Ve druhém duelu bylo patrné zlepšení. Proti celku Strakonic se zlepšil především útok, hráči díky proměněným šancím získali na sebedůvěře a hráli daleko lépe. Ač se opětovně nevyhnuli okénkům v obraně, dokázali zlepšeným výkonem druhý zápas vyhrát.

Stoupající formu ukázali i v zápase proti Baníku Most. Dařily se rychlé protiútoky, výborně, netradičně v pivotu, zahrál Hireš, ale všichni hráči zaslouží pochvalu za zlepšený výkon. Zlepšení bylo příslibem před zápasem s Louny.

Louny,vedoucí celek soutěže, je čekaly ve čtvrtém měření sil. V tomto zápase podali naši hráči nejlepší výkon, markantně se zlepšila obrana, která nedovolila šikovným spojkám Loun jejich hru. Díky kvalitní obraně se dostávali Jičínští i do rychlých protiútoků, dařilo se jim i střelecky. Vybudovali si postupně až pětibrankový náskok. V závěru měli výhodu čtyř branek (12:8), ale vedení se nepodařilo udržet. Jičínští hráli dvakrát oslabeni, Lounští snížili na dvě branky a neproměnili sedmičku. Hráči Jičína jim však vrátili výhodu hned dvakrát neproměněnou sedmičkou a také zahodili tři jasné šance. Tu poslední pak osm vteřin před koncem, za stavu 12:12. Lounští se tak mohli radovat z bodu, který jim Jičín daroval jako na zlatém podnose. Naopak, u jičínských hráčů zavládlo velké zklamání.

V posledním zápase, proti domácím Lvům Hostivice, dostala příležitost celá lavička. I hráči ze střídačky dokázali, že na ně lze spoléhat,že mají v sobě potenciál. Svého soupeře porazili bez větších komplikací.

Jičínský celek se rozjížděl velmi pomalu. Byla znát tréninková absence některých hráčů, z počátku se objevovalo mnoho nepřesností. Postupem času výkon stoupal, alespoň v utkání proti Lounům se přiblížil představám trenérů. Střelecky se dařilo tradičním oporám, Skopárovi a Voháňkovi. Posledně jmenovaný ukázal, že má šikovnou ruku především v zápase s Louny. Tah na branku ukázal Pour a chytrou hru předváděl na rozehrávce Malát. Snažili se však i ostatní, ať to byl Lutrýn nebo Trenka jak v útoku, tak v obraně. Důležité branky dokázal dávat Thorovský, v brance podali solidní výkon oba brankáři, Mičke a Vondra. Převládají však stále stejné chyby v obraně, jičínští hráči jsou příliš „hodní“, nedokáží ještě vyvinout na soupeře ten správný obranářský tlak. Svoji, doufejme již jen stoupající, formu budou moci mladší žáci ukázat na tradičním turnaji Continental Cup 2019. Ten proběhne 2. a 3. března v jičínské hale.

 

Výsledky HBC Continental Jičín:

–   Město Lovosice         8:11  (2:7)

–   HBC Strakonice       17:12  (10:4)

–   Baník Most               19:11  (10:6)

–   Loko Louny              12:12  (8:5)

–   Lions Hostivice       18:12  (11:6)

 

Sestava a branky HBC Continental Jičín: Mičke, Vondra – Voháňko 12; Lutrýn 10; Skopár 10/3; Pour 9; Malát a Thorovský po 6; Trenka a Ženatý po 5; Hireš 4; Přibyl a Tůma po 3; Pohnán 1; Nekovařík