Sobota 4. května 2019, Jičín

Jičínští mladší žáci se konečně též představili na domácí půdě. V dlouhodobé prolínací soutěži tentokrát narazili na týmy Náchoda, Ústí n/L, Děčína a Mostu, “B” tým pak na Liberec, Ústí n/.L, Děčína a též Mostu.

Úvod mistrovského turnaje nezastihl jičínské hráče v dobrém rozpoložení. Hráči obou týmů se jen těžko dostávali do tempa, brzký začátek turnaje jim zřejmě nevyhovoval. Místy to vypadalo, že někteří dospávají páteční noc. Postupem času se ale dostali do lepší provozní teploty a ukázali svůj házenkářský um. Oba celky dokázaly své soupeře přehrávat rychlými protiútoky, pestrou hrou na brankovišti a lepšící se střelbou. Potíže však přetrvávaly v osobní obraně, kterou musí celky prvních pět minut hrát. Tady byli někteří soupeři lepší, důraznější, rychlejší. Zvláště hráči Ústí nad Labem dokázali jičínským týmům v této činnosti více než konkurovat. Po prvních ospalých zápasech se ale domácí lepšili, své soupeře dokázali jasně porážet. Především u “B” týmu je tento fakt pozitivní, protože v podzimním měření sil je severočeské celky jasně porazily.

S nebývalou chutí hráli Lutrýn, Thorovský a Skopár v “áčku”, byla znát neúčast zraněného Poura. V “béčku” ukazoval přehled v rozehrávce Malát, přidal i úspěšnou střelbu. Také Přibyl platil na soupeře svoji dravostí a tahem na branku, stejně jako Ženatý a Prokůpek. Tento celek však má velké rezervy v obranné činnosti a proměňování střeleckých šancí. Výborné okamžiky předváděl na pivotu Morávek, škoda jen jeho častých přešlapů. Oba brankáři předváděli spolehlivé výkony, jak Mičke v prvním, tak Vondra ve druhém celku. Rezervy zůstávají u některých hráčů v obranné činnosti, zde chyběl často důraz, rychlost, přehled, ale i včasné vracení. Také proměňování šancí některých hráčů, a to platí u obou týmů, není úplně bezchybné. Nyní budou mít mladší žáci napilno, příští sobotu, 11. května, pořádají Jičínští další turnaj, tentokrát za účasti regionálních týmů.

Před posledními turnaji je jičínský “A” tým mezi čtrnácti účastníky Inter REG ligy na druhém místě o bod za Loko Louny, šest bodů před Lovosicemi I. “B” tým je na místě čtvrtém o sedm bodů za třetími Lovosicemi, šest bodů před Varnsdorfem. 18. května hrají v Ústí nad Labem, s lounským a lovosickým celkem se Jičínští utkají na turnaji v Liberci 25. května.

Výsledky HBC Continental Jičín “A”:

–  HC TJ Náchod       27:7 (12:2)

–  Tygři Ústí n/L        28:10 (10:6)

–  TJ Slavoj Děčín      35:4 (18:3)

–  HK Baník Most      36:15 (19:6)

Sestava a branky HBC Continental Jičín “A”: Mičke 1/1 – Lutrýn 36/2; Skopár 27; Thorovský 19/2; Trenka 14; Voháňko 12; Hireš 10; Nekovařík 5/1    

 

 

Výsledky HBC Continental Jičín “B”:

–  Liberec Handball   21:16 (9:9)

–  TJ Slavoj Děčín      22:15 (13:8)

–  Tygři Ústí n/L        23:15(15:7)

–  HK Baník Most      27:21(16:12)

Sestava a branky HBC Continental Jičín “B”: Vondra – Přibyl 19; Malát 18; Ženatý 17; Prokůpek 13; Tůma 12; Morávek 10; Pohnán 4; Bláha 1