Sobota 13. října 2018, Náchod

Další mistrovský turnaj sehráli mladší žáci jičínského Continentalu v Náchodě. Cestovaly oba týmy, ve čtvrtek si svůj vzájemný zápas předehrály na jičínské půdě. Se sestavami zle zamíchaly nemoci a zranění, celkem sedm hráčů se nemohlo turnajových zápasů zúčastnit. Na druhou stranu si všichni hráči v obou týmech zahráli dosyta. Jičínští přijížděli do Náchoda v roli mírných favoritů a tuto roli beze zbytku splnil první celek. Překvapivě však ani druhý tým nezaváhal a všechny zápasy dokázal vyhrát.

S předvedenou hrou ale trenéři příliš spokojeni nebyli. Určitě byly k vidění velmi hezké akce, ale také řada nepřesností a chyb. Jičínští hráči občas nedokázali své soupeře přehrát, často jen díky zásadním chybám soupeřů se dostávali do vedení. Hra se postupem času lepšila, v posledních zápasech oba celky již předváděly kvalitní výkony.

V prvním týmu se tradičně dařilo Lutrýnovi, který zásoboval své spoluhráče přihrávkami do vyložených pozic, sám též dokázal zakončovat. Vynikající výkony podával Skopár. Ten sekundoval výkonu Lutrýna, dokázal se uvolnit, velmi dobře bránil. Také jeho střelecká potence byla na výši. Obranu držel tradičně Mičke v brance a Hireš. Jinak jičínská obrana měla více okének, než je zdrávo. V útoku se Jičínští prosazovali rychlým přechodem, ale i kombinační hrou. Co musí hráče mrzet, je velké procento zahozených ložených šancí. V soubojích se silnějšími soupeři by se takovéto neproměňování mohlo zle vymstít.

Druhý celek těžil ze střelecké potence Voháňky. Hráči se zlepšovali zápas od zápasu a poradili si též se všemi soupeři. Především Malát šel výkonem strmě vzhůru, v posledním zápase podal výborný výkon. Ale i ostatní spoluhráči se snažili, ne vždy jim to vycházelo dle přání, ale to k házené patří. Stálicí byl výkon Vondry v brance. Oba celky musí zlepšit důraz v obraně, osobní obrana nebyla též bez chyb, stejně jako přechod do útoku. Ten občas skončil nepřesnými přihrávkami, špatným přehledem či přílišným individualismem.

 

Výsledky HBC Continental Jičín „A“:

–  HBC Jičín „B“              22 : 10

–  HC TJ Náchod             15 :  7

–  Liberec Handball        25 :  3

–  ELP Jablonec n/N      31 :  1

Sestava a branky HBC Continental Jičín „A“: J. Mičke – Skopár 20; Lutrýn 19, Trenka 17; Bureš 14; Pour 12; Thorovský 8; Nekovařík 3/1

 

Výsledky HBC Continental Jičín „B“:

–  HBC Jičín „A“              10 : 22

–  Liberec Handball        25 :  9

–  Loko Varnsdorf           20 :  9

–  1. HK Dvůr Králové    24 :  2

Sestava a branky HBC Continental Jičín „B“: Vondra – Voháňko 26; Malát 16; Pohnán, Morávek a Prokůpek po 10; Přibyl 4; Buchar 3