Sobota 13. října 2018, Strakonice

Jičínští mladíci zajížděli na půdu loňského účastníka extraligy. Po kvalitních výkonech v prvních dvou kolech tentokrát Jičínští na body nedosáhli, ale ostudu určitě v silně okleštěné sestavě neudělali. Prakticky do 50. minuty domácímu favoritovi vzdorovali a drželi naději na přijatelný výsledek.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 HBC Strakonice 1921 – HBC Ronal Jičín “B”  29:20 (15:11)

V tradičně výborném házenkářském prostředí začali lépe domácí. Ti se ujali po rychlých akcích vedení 3:0 a vypadalo to, že hostující celek zatlačí do hluboké defenzívy. Hosté, prakticky s letošními či loňskými dorostenci, se však nevzdali. Dokázali, že i oni mají házenkářské dovednosti zažité a snížili postupně na 4:3. Domácí, podporováni vynikajícím publikem, přidali, dokázali se prosazovat z druhé vlny a hlavně, dokázali své šance proměňovat. To se hostím ne vždy dařilo. Nebylo proto divu, že si Straky vybojovaly šňůrou pěti branek od 11. do 16. minuty náskok 9:4. Velkou měrou se na vytvoření náskoku podílel především kanonýr Krejčí. Jičínskému celku pomohl k přibrzdění náporu Soukup v brance, díky němu se hostím osm minut před poločasem znovu dostali na přijatelný odstup 10:8. V závěrečných minutách ale stálo štěstí při domácích, ti odcházeli do šaten s náskokem čtyř branek.

Druhý poločas byl herně do 8. minuty vyrovnaný, oba celky se pravidelně střídaly v úspěšném zakončování. Pak ale přišly tři černé minuty pro Jičín. Domácí dokázali skórovat čtyřikrát, hosté ani jednou. Rázem tak Strakoničtí měli rázně nakročeno k bodovému zisku. To plynula 14. minuta a domácí fanoušci byli více než spokojeni. Mladíčci z Jičína ale svoji kůži nechtěli dát zdarma. Také oni získali zlepšenou obranou několik míčů a šňůrou čtyř branek znovu oživili naději na body. Nadějný stav 21:19 ale dlouho nevydržel. Již od dvacáté minuty se rozjel strakonický brankostroj znovu a tentokrát definitivně poslal Jičínské do kolen. Další, prakticky sedmigólová šňůra, rozhodla o osudu utkání. Posledních deset minut Straky ovládly přesvědčivě. Především M. Krejčí, autor 12 branek, se prezentoval kvalitní kanonádou.

Hosté, v obraně citelně oslabeni o Masáka a Bareše, dále o Š. Drbohlava, Krčka a Bíška, nemusí věšet hlavy. Snažili se, bojovali, podlehli zkušenějšímu soupeři až v posledních minutách, kdy je též opouštěly fyzické síly. Střelecky se blýskl Šolc, spolehlivě zachytal Soukup, vidět byli dorostenci Honejsek, Kučera, Matouš, Pekař a Knittl. Nezklamali ani tradiční bojovníci Šebek a Vávra, chyběly tentokrát branky P. Drbohlava. Tento týden mají ligové soutěže reprezentační pauzu, Jičínští tak mohou doléčit šrámy a k dalšímu zápasu již být opět v plné sestavě.

Sestava a branky HBC Ronal Jičín “B”: Soukup, Petr – Šolc 6; V. Vávra 4; Honejsek 4/1; Šebek 3/1; M. Knittl 2; P. Matouš 1; P. Drbohlav; Pekař; Kučera; Havelka

 

Statistika utkání:
Diváků:  250
Sedmičky:  1/0 – 3/2
Vyloučení:  2- 1;  ČK:  0 – 0
Rozhodčí:  Sovová, Veselý
Sled branek: 3-0, 3-2, 9-4, 10-8, 12-8; 12-10, 15-11, 17-13, 18-15, 21-15, 21-19, 26-19, 26-20, 29-20

 

Další utkání sehrají hráči jičínské rezervy po reprezentační pauze v sobotu 27. října, kdy na domácí palubovce hostí od 18:00 hodin celek Maloměřic.