Neděle 24. října 2021, Plzeň

V neděli sehráli duely šestého kola nejvyšší soutěže mladší a starší dorostenci jičínského C.S.CARGA, když se představili na palubovce plzeňského Talentu. Naše celky nastupovaly povzbuzeni o předchozí domácí vysoké výhry s Brnem, cílem tak bylo pokusit se opět bodovat.

 

STARŠÍ DOROST
Talent Škoda JS Plzeň – C.S.CARGO HBC Jičín  23:23 (12:14)

Jako první se na plzeňské palubovce představili starší dorostenci doplněni o pět mladších kolegů. Jičínští vstoupili do utkání poměrně dobře, v útoku solidně fungovala spolupráce spojek a pivota. V obraně se už hostím tolik nevedlo, trenéři tak sáhli po taktické variantě se střídáním některých hráčů obrana útok. Od této chvíle se defenzíva házenkářů Jičína zlepšila, velmi dobře rovněž chytal gólman Hůla. Jičínští byli prakticky celý zápas ve vedení, rozhodnutí přinesla až poslední desetiminutovka. V 52. minutě měli hosté na rukou navýšení náskoku, náš hráč byl v samostatném brejku nedovoleně zastaven, faul na sedmimetrový hod a červenou kartu však zůstal k překvapení všech nepotrestán. Od tohoto momentu se koncepce Jičínských úplně rozpadla, hráči se již nedokázali koncentrovat, hráli individualisticky, vyprodukovali zbytečné chyby a nakonec podlehli 25:23. Škoda poslední desetiminutovky, naši hráči byli po většinu času lepším týmem a za předvedený výkon si zasloužili nějaký ten bod odvézt.

Sestava C.S.CARGO HBC Jičín: Hůla Matouš, Tůma, Kaucký, Doškář, Hejtmánek, Skopár, Přibyl, Voltr, Kuhn, Frýba, Jandera, Ženatý, Hylš, Mičke

 

MLADŠÍ DOROST
Talent Škoda JS Plzeň – C.S.CARGO HBC Jičín  29:32 (12:15)

Mladší dorostenci, oslabeni o dva hráče základní sestavy, ale naopak doplněni o některé starší žáky roku narození 2007, zvládli svůj zápas znamenitě. Více než 50 minut předváděli Jičínští kvalitní sebevědomý výkon. Ve spolupráci s brankářem fungovala spolehlivě obrana, v útoku si naši házenkáři dokázali bez větších potíží poradit s defenzívou Plzně. Výsledkem bylo až desetibrankové vedení Jičína v průběhu druhé půle. V závěru utkání začali Plzeňští gólové manko přeci jen stahovat. Jičínští očividně znervózněli a umožnili domácím další korekci. Házenkáři jičínského C.S.CARGA si však vítězství již vzít nenechali. Po velmi dobrém výkonu, s výjimkou poslední desetiminutovky, vyhráli naprosto zaslouženě 29:32 a do tabulky si připsali další velmi důležité dva body. Za předvedený výkon zaslouží celý tým pochvalu.

Sestava C.S.CARGO HBC Jičín: Mičke Skopár, Malát, Trenka, Doškář, Voltr, Přibyl, Pour, Voháňko, Morávek, Hampl, Hireš, Plíšek, Thorovský

 

Oba dorostenecké celky Jičína se představí v neděli 31. 10. na domácí půdě, když vyzvou stejně mladé protivníky z Lovosic. Duel mladších dorostenců má výhoz v 15:00 hodin, starší zahájí své utkání o dvě hodiny později, tedy v 17:00 hodin.