Sobota 23. října 2021, Litovel

Hosté zajížděli na půdu favorita v silně okleštěné sestavě. Chyběli marodi Hájek a Kolc, někteří hráči, vzhledem k rozsáhlé marodce, museli odjet s A týmem. I tak torzo Jičínských domácího favorita pozlobilo a nebýt několika technických chyb, kterých domácí využili, mohlo se o bodový zisk bojovat do samotného konce.

 

TJ Tatran Litovel – HBC Ronal Jičín “B”  31:26 (14:12)

Jičínští opět spoléhali na dorostence a ti byli vidět. Domácí hnáni domácím publikem chtěli o výsledku rozhodnout co nejdříve, ale Jičínští byli proti. Hosté hráli trpělivě, nepospíchali, ale jejich akce byly přímočaré a především ve valné většině úspěšné. Litovelští měli také často štěstí, neboť jejich brankář dokázal pokrýt neskutečné množství střel hostujících hráčů, především z prostorů spojek. To hosty sráželo, ale nevzdávali se, bojovali dál. Prvních deset minut bylo vyrovnaných, domácí vedli o branku, dvě. To jim určitě nestačilo, ale jičínská obrana i Knittl v brance větší nárůst branek v hostující síti nepřipustili. Teprve v polovině poločasu se domácí od Jičínských odpoutali (16. min. 9:6), tento náskok však hostující mladíci dokázali dotáhnout ve 26. minutě (11:11).V samotném závěru poločasu však hráči HBC dvakrát chybovali (nepřesná přihrávka, nepovedená střelba),čehož domácí využili k získání dvoubrankového náskoku.

Nástup do druhé půle měli lepší domácí. Skórovali hlavně z brejků a pivota, hostům se v této fázi přestalo dařit. Nebylo proto divu, že Litovel odskočila na 21:15 a svého soupeře přehrávala i nadále. Hostům se nedařila střelba z devítky, prakticky vše pochytal domácí brankář, objevily se zbytečné technické chyby. Domácí byli na koni a svůj náskok navyšovali až na rozdíl osmi branek. Teprve v poslední desetiminutovce se hosté opět dostali do tempa, na více, než korekci výsledku však již nestačili.

Jičínští nesehráli až tak špatný zápas, jak vypadá výsledek. Vidět byli dorostenci Ženatý, Kaucký, Tůma a v brance Hůla. Své ukázal i Knittl v první půli. Jičínským chyběla přesná střelba z dálky, neproměnili i některé jasné šance. Výborný výkon ukázal Bareš, který byl k neudržení, ve druhé půli mu střelecky sekundovali Drbohlav, Ženatý, v prvním naopak Kaucký na křídle.

Sestava a branky HBC Ronal Jičín „B“: Knittl, Hůla – Bareš 7; Ženatý 6 /2; Drbohlav 5; Vraný 3; Kaucký 2; Dědeček a Masák po 1; Tůma; Schichor

 

Statistika utkání:
Diváků:   125
Sedmičky:   3/3 – 2/2
Vyloučení:    3 – 3;   ČK: 0 – 0
Rozhodčí:   Deml, Dvořáček
Sled branek: 1-0, 2-2, 6-4, 9-6, 11-11, 14-12, 16-12, 20-15, 25-17, 27-19, 30-23, 31-26

 

V neděli 31. října hostí “béčko” Jičína silný celek Bystřice p/H, výhoz utkání ve 13:00 hodin.