Neděle 21. listopadu 2021, Jičín

V dalším kole nejvyšší soutěže přivítali mladší a starší dorostenci Jičína házenkáře Sokola Nové Veselí.

 

MLADŠÍ DOROST

C.S.CARGO HBC Jičín – TJ Sokol Nové Veselí  23:21 (6:11)

Mladší dorostenci nastoupili do zápasu s velkým elánem a odhodláním vrátit soupeři dvougólovou porážku z úvodního vzájemného měření sil. Bohužel, zejména díky špatné koncovce Jičínských si hosté vybudovali čtyřgólový náskok. Obrana domácích sice fungovala výborně, ovšem ofenzíva zůstávala hluboko za očekáváním a tak se na poločasovou přestávku odcházelo za nepříznivého stavu 6:11.

Po změně stran nastalo ve hře domácích výrazné zlepšení. Jičínští nastoupili jako vyměnění, hráli aktivně, v pohybu a postupně z brankového manka umazávali. Pět minut před koncem se jim podařilo stav skóre srovnat a schylovalo se k dramatické koncovce. Házenkáři Jičína nápor soupeře odrazili a obrat dotáhli do vítězného konce v poměru 23:21. Na důležitém zisku dvou bodů se podíleli všichni hráči.

Sestava a branky C.S.Cargo HBC Jičín: Mičke, Štěřík – Doškář, Skopár, Plíšek, Brádler, Lutrýn, Thorovský, Hejtmánek, Voltr, Hireš, Přibyl, Pour, Voháňko, Malát

 

STARŠÍ DOROST

C.S.CARGO HBC Jičín – TJ Sokol Nové Veselí  22:31 (11:13)

Starší dorostenci se do svého protivníka od první minuty “zakousli” a byli lepším týmem. Skvěle fungovala obrana ve spolupráci s brankářem, za prvních 15 minut inkasovali domácí pouze pět gólů. Poté se ale projevila šíře hostujícího kádru, Novoveselští rozložili herní vytížení mezi více hráčů a do konce úvodní třicetiminutovky otočili na 11:13.

Na začátku druhého dějství mohli Jičínští skóre minimálně srovnat, bohužel neproměňovali i ty nejvyloženější šance a soupeř je nemilosrdně trestal. Hosté postupně svůj náskok navýšili a rozhodli o svém vítězství.

Sestava a branky C.S.Cargo HBC Jičín: Novák – Ženatý, Frýba, Matouš, Kaucký, Tůma, Hylš, Kuhn, Jandera, Skopár, Sedláček, Doškář, Hejtmánek, Brádler, Plíšek