Sobota 27. listopadu 2021, Dvůr Králové n/L

Královedvorští házenkáři dokázali na domácí palubovce porazit i druhého rivala regionu. Jičínští mladíci začali zápas slibně. Ve druhém poločase docházely síly a domácím narostla křídla. Zásadně otočili vývoj zápasu a připsali si důležité body. Nutno dodat, že v jičínské sestavě zbyli díky Covidu pouze čtyři hráči základního kádru, zbytek doplnili opět dorostenci.

 

1. HK Dvůr Králové – HBC Ronal Jičín “B”  28:22 (12:12)

Hosté začali utkání lépe a ač silně oslabeni, dokázali domácí tým jasně přehrávat. Domácí nestačili jičínským dorostencům prakticky v žádné činnosti, a proto také hostující hráči neustále vedli a to až šestibrankovým rozdílem. Domácí však přitvrdili v obraně, dokázali mladíky v dresu Jičína poněkud zastrašit a i díky výbornému Babčaníkovi v brance pomalu, ale jistě náskok Jičína dotahovali. Torzo jičínské sestavy však bojovalo dál, poločas však skončil nerozhodným výsledkem.

I druhou půli byli hosté lepší, hráli házenou a předváděli řadu líbivých akcí. Ovšem do vedení přešli domácí, 16:12. Oslabená sestava hostí začala trpět úbytkem sil. Domácí si tak vedení s notnou dávkou štěstí udržovali. Ve 20. minutě byl stav 21:20 a hosté zahodili dvě šance za sebou. Přišla dvě vyloučení dvou nejzkušenějších hráčů, o kterých by se dalo určitě polemizovat a domácí odskočili na 25:21. V závěru hráli hosté oslabeni a domácí si již zisk bodů uhlídali. Pro Jičínské škoda zahozených šancí, včetně sedmiček.

I přes porážku lze jičínské mladíky chválit. V neobvykle oslabené sestavě byli po většinu utkání lepší a jen shoda náhod je připravila o body. Domácí měli v brance výborného Babčaníka a v poli bratry Píchovi. V hostujícím celku bojovali všichni hráči, své si užil Thorovský, který musel zaskočit na spojce a byl nejlepším hráčem Jičína. Všichni však zaslouží pochvalu za bojovnost.

Sestava a branky HBC Ronal Jičín „B“: Knittl, Coufal ml. – Thorovský 12/5; Frýba 3; Schichor, Kaucký a P. Drbohlav po 2; Bareš 1; Masák; Sedláček; Tůma

 

Statistika utkání:
Diváků:   83
Sedmičky:   8/6 – 8/5
Vyloučení:    8 – 4;  ČK:  0 – 0
Rozhodčí:  Beňus, Háza
Sled branek: 0-3, 1-4, 2-8, 6-9, 8-9, 8-11, 12-12, 16-12, 18-13, 18-17, 21-18, 22-21, 25-22, 28-22

 

V neděli 5. prosince je na pořadu poslední kolo podzimní části první ligy. Na palubovku Jičína přijede letos velmi dobrý celek Vsetína, výhoz utkání ve 13:00 hodin.