Sobota 24. listopadu 2018, Náchod

K veledůležitému zápasu zajížděli mladší dorostenci Jičína v sobotu do Náchoda. Zde na ně čekal nováček soutěže mající stejný počet bodů v prvoligové tabulce. Dal se tak očekávat velký a urputný souboj o vítězství a tedy o lepší pozici před blížící se zimní přestávkou. Bohužel jičínským házenkářům se zápas vůbec nevydařil, a i když zpočátku svého soupeře přehrávali, odešli nakonec jasně poraženi.

 

HC TJ Náchod – C.S.Cargo HBC Jičín  32:25 (15:14)

Jičínští se museli v zápase obejít bez své nejvyšší spojky Doškáře, který si plnil povinnosti ve svém mateřském klubu. V prvních minutách utkání to ale vůbec nebylo vidět, hosté se rychle ujali několikabrankového vedení po individuálních akcích Thorovského a po rychlých útocích zakončených Vančem. V 7. minutě tak vedli 2:6. Náchodští dorostenci, spoléhající na jejich nejlepšího střelce Fišera, se v těchto fázích zápasu nedokázali prosadit proti dobře připravené obraně Jičína. Po time-outu domácích se hra přeci jenom vyrovnala, hosté trestuhodně zahodili několik dobrých střeleckých příležitostí (Matouš, Vanča) a domácí se jim ve skóre začali přibližovat. Ve 13. minutě byl stav už jenom 7:9 pro  hosty a v 19. minutě se již náchodští mladíci ujali vedení. Do konce prvního poločasu se pak oba týmy přetahovaly o vedení. Hra jičínských házenkářů však již postrádala lehkost z úvodu zápasu a naopak se do ní vkrádala nejistota, nervozita a strach o výsledek. Hráči chybovali především v obranné fázi, když nedokázali jednak ubránit svého protivníka při hře jeden na jednoho, ale také vázla celá organizace obrany. Do kabin nakonec odcházeli domácí s jednobrankovým náskokem.

Druhé dějství pak přineslo ze strany Jičína již jen velkou křeč. Hráči nedokázali plnit základní herní činnosti jak v obranné, tak útočné činnosti. Střelcům na místě úderné levé spojky (Šimon, Fiedor) se vůbec nedařilo, očekávání ale nesplnili ani další hráči. Křídelní útočníci Vanča a Matouš měli velmi nízké procento střelby a další spojka Švejda za celý zápas téměř neohrozil branku soupeře. V brance se tentokrát nedařilo ani Hůlovi. To vše vedlo k postupnému zvyšování náskoku Náchoda na rozdíl čtyř až pěti branek. Domácí podávali nadstandardní výkon a především jejich velká snaha a bojovnost je nakonec dovedla k vítězství.

Sestava a branky C.S.Cargo HBC Jičín: Hůla, Trč – Thorovský 11/1; Fejtek  4; Frýba a Vanča po 3; Matouš a Šimon po 2; Tůma; Švejda; Kraus; Frumert; Ženatý; Fiedor

 

Statistika utkání:
Diváků:  55
Sedmičky:  3/1 – 3/1
Vyloučení:  5 – 7;  ČK:  0 – 0
Rozhodčí:  Sovová, Veselý
Sled branek: 1-3; 2-6; 4-8; 7-9; 10-11; 12-13; 15-14; 15-16; 18-17; 23-18; 24-21; 27-24; 32-25

 

K dalšímu zápasu nastoupí mladší dorostenci Jičína v neděli 2. prosince, kdy od 13:00 hodin hostí velmi silný celek Nového Veselí.