Sobota 24. listopadu 2018, Náchod

Po výhře nad rivalem ze Dvora Králové zajížděla jičínská juniorka k dalšímu zápasu do Náchoda. Náchodští se krčí ve spodní části tabulky, jičínská rezerva se chtěla pokusit uspět. Zápas však Jičínští nezvládli, od samotného počátku tahali za kratší konec provazu, nadšeně bojující domácí jim nedali šanci.

HC TJ Náchod – HBC Ronal Jičín “B”  32:23 (20:12)

Celek hostí přijel opět v pozměněné sestavě. Chyběl pilíř obrany Masák a opět nehrál Bíšek, nemluvě o dlouhodobě zraněném Š. Drbohlavbovi a nyní i F. Barešovi. I v neúplné sestavě chtěli Jičínští bojovat alespoň o bod.

Domácí však byli rázně proti. Již od úvodního hvizdu byli lepším, sebejistějším celkem. Náchodští hráči dokázali proměňovat všechny střelecké příležitosti. Vyslali na jičínskou branku dvaadvacet střel, dvacet jich skončilo v síti HBC. Hosté v obraně nestíhali, domácí se prosazovali ze všech možných i nemožných pozic. Je pravdou, že se k nim několikrát míč dostal náhodou, ale připraveným prostě přeje štěstí. Nadšeně hrající domácí zatlačili hráče Ronalu do hluboké defenzívy. Jičínským nevycházelo prakticky nic. Rozchytali domácího brankáře (ona oblíbená hra na vybíjenou), nedokázali pokrývat rychlé protiútoky soupeře. Jičínu chyběla invence, tlak na obranu, moment překvapení. Nebylo divu, že si domácí vytvořili v poslední desetiminutovce výrazný náskok.

Druhý poločas začali sice hosté vstřelenou brankou, ale to bylo vše. Poté inkasovali pět branek a jejich snaha byla opět utlumena. Teprve s přibývajícími minutami se hra poněkud vyrovnala, ale to již domácí vedli i o jedenáct gólů. I přes zlepšený výkon ve druhém dějství se již Jičínští do hry o body nedostali.

Hosté zklamali v defenzívě. Nedokázali ubránit rychlonohé domácí hráče. Těm stačil k zisku bodů průměrný výkon. Bojovností a nadšením Náchodští své soupeře předčili. Nedařilo se ani jičínským brankářům. Podtrženo, sečteno, zbytečný výprask od soupeře, který též nijak házenkářsky neoslnil. O tom, že se jičínským mladíkům nedařilo ani v útoku, svědčí poměr střel 43:23 (mimo jiné neproměněná sedmička a čtyři brejky), naopak Náchodští měli poměr ran 42:32. Útěchou, ale velmi malou, může být jen poněkud lepší výkon ve druhé půli.

Sestava a branky HBC Ronal Jičín “B”: Petr, Machalický – Vraný 7; Šebek 4; Šolc 4/1; Vávra 3; M. Bareš 2; P. Drbohlav 2; Havelka 1; M. Knittl; Honejsek; P. Matouš; Krček
Statistika utkání:
Diváků:  132
Sedmičky:  0 – 2/1
Vyloučení:  4 – 0;  ČK:  1 – 0
Rozhodčí:  Sovová, Veselý
Sled branek: 0-1, 4-1, 7-3, 11-8, 15-11, 20-12, 24-13, 26-18, 29-18, 29-21, 31-23, 32-23

 

V neděli 2. prosince přivítají hráči jičínské rezervy celek z popředí tabulky,Legatu Hustopeče. Hraje se tradičně v 17 hodin.