Neděle 31. března 2019, Jičín

Ani v dalším utkání první ligy nedosáhla rezerva HBC Jičín na bod, byť k zisku neměla tak daleko. V prvním poločase byli domácí lepším týmem, ve druhém se podepsaly na výsledku měrou rozhodující chyby v rozehrávce, mladická nezkušenost. Jičínský celek tak stále na jaře zůstává bez bodu.

 

HBC Ronal Jičín “B” – Sokol Vršovice  20:26 (14:13)

Do Jičína zavítal celek z Vršovic, který by asi neměl být plné sestavě “B” týmu soupeřem k neporažení. V jičínském celku nastoupili až na tři výjimky starší dorostenci. V prvním poločase si nevedli domácí špatně. V počátku se jim dařila kombinační hra a v obraně byli též jen těžko k překonání. První patnáctiminutovka tak patřila Jičínu. Sice byla silně znát neúčast těch nejzkušenějších (Masák, Bareš, Dvořák), ale naopak přínosem byl návrat na palubovku Š. Drbohlava, který vnesl do útoku řád a smysl. Domácí vedli ve 12. minutě 5:2 a zdálo se, že se jasně blýská na lepší časy. Následovaly ale čtyři technické chyby za sebou, čtyři přihrávky, které skončily v rukou soupeře a posléze v brance domácích. V 15. minutě tak bylo vyrovnáno, 6:6 a začínalo se znovu. Jičínští se snažili a dokázali se znovu dostat do lepší pozice, 20. minuta 10:8. V tomto úseku je však postihla první rána. Nejlepší hráč Jičína Š. Drbohlav musel opustit po úderu do hlavy hřiště (19. minuta) a později byl s otřesem mozku hospitalizován. Jičínským se rozsypala útočná koncepce, nebyl nikdo, kdo by jej nahradil. K tomu se přidala herní nedisciplinovanost a následná červená karta pro P. Drbohlava za zbytečný, nic neřešící faul (27.minuta). Jiskřičku naděje vykřesali Jičínští v závěru, když Honejsek třikrát za sebou dokázal uvolnit své spoluhráče do brankových příležitostí. Vedení o dvě branky ale domácí neudrželi, v posledních vteřinách díky nepozornosti inkasovali.

Do druhé části hry tentokrát hráči HBC nevstoupili nejlépe.Vstřelili sice 15. branku, ale pak se objevily tradiční mladické chyby. Následovaly čtyři chybné přihrávky, neproměněná sedmička, neproměněné tři střelecké příležitosti a hostům se tak podařilo otočit vývoj skóre na 16:17, později 18:19. Jelikož ani Vršovičtí nepřeváděli nijak oslnivou házenou, dalo se s výsledkem stále něco dělat. I hosté dokázali vyrobit neskutečné chyby, ale jičínští dorostenci je nedokázali trestat. Kromě toho se v brance hostí dostali do výborné formy oba brankáři. Stav 19:19, který platil ve 20. minutě, změnili Pražané, díky dalším nepřesnostem Jičína, na 19:24 ve 26. minutě a prakticky rozhodli o tom, kdo bude brát body. Domácí v závěru rezignovali. Nepříjemným vysvědčením je to, že od 14. minuty druhé půle vstřelil domácí útok jednu!!! branku (27. minuta).

Jičínští ztratili další body, krčí se v tabulce na předposledním místě. Určitě lze pochválit silně omlazený celek za bojovnost a úsilí, ale i předváděnou hru v prvním poločase. Porce technických chyb je však stále příliš veliká. Možná by stačil jeden z trojice absentujících zkušených hráčů, který by své spoluhráče usměrnil a povzbudil na hřišti.

Sestava a branky HBC Ronal Jičín “B”: Petr, J. Knittl – Vávra, Vraný a Knittl po 3; Honejsek 3/1; Vaněk 2; Š. Drbohlav 2/1; Matouš, Pekař a P. Drbohlav po 1; Šolc; Šachl
Statistika utkání:
Diváků: 86
Sedmičky:  4/2 –  0
Vyloučení:  0 – 1;  ČK:  1  –  0
Rozhodčí:  Sovová, Moravec
Sled branek: 0-2, 5-2, 6-6, 7-8, 10-8, 10-11, 13-11, 14-13, 16-14, 16-17, 19-19, 19-24, 20-24, 20-26