23. března 2019, Brno Maloměřice

Třetí jarní zápas jičínského mužského „potěru“ vidělo Brno. Hosté přijeli v silně pozměněné sestavě, příležitost dostali další dorostenci. Jak je již, bohužel, zvykem, Jičínští stačili svému soupeři do cca 19. minuty. Poté se klasicky položili, inkasovali tradiční porci branek a nechali tak soupeře utkání rozhodnout.

 

SHC Maloměřice – HBC Ronal Jičín „B“  33:18 (18:8)

Hostující tým nezačal špatně. Držel se soupeře, neprohrával v počátku více než o dvě branky. Výborně vstoupil do zápasu J. Knittl, který přiváděl domácí střelce k zoufalství. Dokázal pochytat i ty nejvyloženější příležitosti domácích. Hlavně díky tomu bylo skóre zápasu v první části i vyrovnané. Jakubův výkon se diametrálně odlišoval od výkonu hráčů v poli. Tam se hostím příliš nedařilo, kupili chybu na chybu. Prorážení, špatné přihrávky, nepozornosti v obraně. To byly aspekty, které ovlivnily průběh zápasu. Jičínští se snažili, ale to je málo. Domácí celek postupně získával převahu, prosazoval se především Osoba, jenž byl neustálou hrozbou pro jičínskou branku. Tradici zůstali hráči HBC věrni i v tomto duelu. V 19. minutě prohrávali 5:8, ale potom inkasovali deset branek, sami vstřelili pouze dvě. Prostě „klasická“ jičínská desetiminutovka. Na vině jsou neproměněné šance i velmi dobrý výkon maloměřického brankáře.

Druhou půli začali hosté o poznání lépe. K dobrým zákrokům Knittla se přidal i útok a obrana (Šolc, Vávra). Jičínští mladíci se přeci jenom dokázali prosadit, zlepšili i defenzívu. Dokázali prakticky na každou zdařilou akci domácích odpovědět stejnou mincí, ovšem ztráta z první půle byla veliká. K větší korekci nedošlo i samotnou vinou Jičína. Chyby z první části, ač jich bylo méně, se opakovaly. V závěru již některým hráčům docházely síly, díky nim přibylo i chyb, především znovu v obraně.

Domácí žádnou větší dramatizaci utkání nepřipustili a zaslouženě dokráčeli pro oba body. Hostující celek doplácí na mladickou nerozvážnost a z ní plynoucí chyby. Možná, kdyby hráli Jičínští deset minut před samotným zápasem jiný zápas, vyvarovali by se chyb a špatné hry poslední desetiminutovky první půle. Tady se zatím v každém jarním zápase rozhodovalo v neprospěch Jičína.

V jičínském týmu se dařilo bratrům Knittlovým. Jakub v brance zabránil většímu debaklu, Martin se dokázal prosazovat v útoku jako jeden z mála. Ostatní se snažili, avšak snaha byla často ovlivněna zbytečnými chybami. Dobré chvilky předvedli Šolc a Pekař v obraně, střelecky se prosadil P. Drbohlav. Za zmínku určitě stojí fakt, že do branky nastoupil na posledních deset minut i T. Coufal starší a předvedl dobré zákroky.

Sestava a branky HBC Ronal Jičín “B”: Knittl, Coufal st. – P. Drbohlav 7/2; M. Knittl 5/1; Pekař a Vávra po 2; Matouš a Vraný po 1; Honejsek; Dvořák; Šolc

 

Statistika utkání:
Diváků:  86
Sedmičky:  1/1 – 3/2
Vyloučení:  2- 1;  ČK:  0 – 0
Rozhodčí:  Pluhař, Suchánek
Sled branek: 2-0, 3-3, 6-4, 8-5, 14-5, 17-6, 19-8, 19-11, 21-12, 24-14, 29-16, 31-17, 33-18

 

V neděli přivítají hráči jičínské rezervy celek z Vršovic. Vzhledem k play-off extraligy začíná zápas již ve 14:30 hodin.