Sobota 9. listopadu 2019, Strakonice

Další kolo první ligy zavedlo jičínské mladíky do Strakonic, celku, který pravidelně bojuje o špici soutěže a v minulých sezonách působil i v nejvyšší soutěži. Zbytek jičínského týmu nenastupoval v roli favorita, průběh zápasu však nebyl tak jednoznačný, jak výsledek vypadá.

 

HBC Strakonice 1921 – HBC Ronal Jičín “B”  34:25 (19:10)

Jičínští mají stále problémy se sestavou, ze základního kádru chyběla opět šestice hráčů. A tak, dalo by se říci, že prakticky kompletní tým staršího dorostu si přijel do Strakonic zatrénovat před svým nedělním prvoligovým zápasem v Plzni. Jičínští dorostenci sbírají zkušenosti, nejinak tomu bylo i v tomto utkání. Právě začátek klání ukázal, jak jsou zkušenosti důležité. Prvních deset minut hráli hosté velmi dobře v útoku, ale ani jednu svoji akci nedokázali dotáhnout do finálního, brankového zakončení. Všechny šance, které si Jičínští vypracovali, skončily neproměněné. Toho dokázali domácí využít. Každé zaváhání Jičína totiž neomylně potrestali. Nebylo tak divu, že v 10. minutě byl stav utkání 7:0 pro Strakonické. Ono nedáš, dostaneš zde platilo na sto procent. Teprve poté se mladíci v jičínském dresu začali osmělovat, místy dokonce zatlačili domácí do defenzívy. Nebýt neproměněných šancí z první desetiminutovky, mohl se zápas vyvíjet jinak. Strakoničtí v té době vedli již vysokým rozdílem, protože neproměňování hostí pokračovalo dál. Teprve od stavu 14:4 začali hosté držet krok s domácími i střelecky, desetibrankové manko však bylo příliš.

Druhý poločas se již jičínští dorostenci rozehráli k lepšímu výkonu. Opadla z nich nervozita, začali si více věřit a s domácími hráli vyrovnanou partii. Zlepšila se obrana i defenzivní činnost. Hosté s přehledem až do samotného závěru uhlídali domácího kanonýra Mošovského, ale pozapomněli na plzeňského Kačína, který jim nasázel osm branek. V hostujícím celku na sebe výbornými střeleckými výkony upozornili Doškář, Knittl a bojovník Thorovský, postupně se začalo dařit i ostatním. Jičínští se snažili až do konce, zápas ve druhé půli odehráli se vztyčenou hlavou. Škoda neproměněných šancí, včetně dvou sedmiček. Náskok soupeře z první půle byl tak nedostižný, domácí získali oba body.

Hosté sice prohráli, ale dalo by se říci, že nezklamali. O zisku bodů rozhodly ony zkušenosti, které jičínští dorostenci právě v takovýchto zápasech vstřebávají. O tom, že se dokázali poučit, svědčí i jejich výhra v nedělním zápase v Plzni.

Sestava a branky HBC Ronal Jičín “B”: Petr, J. Knittl – Thorovský 8/2; Doškář 7; M. Knittl 5; Vaněk 3; Pekař a Vávra po 1; P. Drbohlav; Vraný; P. Matouš; Kupka; F. Bareš; Švejda

 

Statistika utkání:
Diváků:  300
Sedmičky:  3/2 – 5/3
Vyloučení:  3 – 3;  ČK:  0 – 0
Rozhodčí:  Pražák, Šulc
Sled branek: 7-0, 13-4, 14-7, 17-9, 19-10, 23-11, 26-14, 30-19, 31-21, 34-21, 34-25

 

V neděli 17. listopadu čeká zálohu HBC Jičín souboj o spodní část tabulky. Do Jičína přijede celek HK Bystřice p/Hostýnem. Utkání má výhoz v netradičních 10:30 hodin.