Sobota 28. října 2023, Dvůr Králové

Východočeské derby mělo na pořadu další kolo 1.ligy. Hosté přijeli oslabeni o zraněného J. Drbohlava, pilíř obrany a M. Knittla a Kauckého pro nemoc. Chyběli také pendlující hráči z prvního týmu, příležitost tak, dle tradice, dostali dorostenci. Na palubovce byl k vidění spíše boj než pěkná házená, hosté po delší době ve Dvoře vyhráli.

 

1. HK Dvůr Králové – O2xyworld HBC Jičín „B“  30:33 (12:15)

Bojovný výkon museli tentokrát předvést jičínští mladíci v tradiční baště házené ve Dvoře Králové. Domácí letos předvádí oproti loňsku zlepšené výkony, hosty tak nečekal lehký zápas. Začátek utkání to také potvrdil. Než se hráči HBC rozkoukali, bojovníci v domácích dresech získali příjemný náskok 4:1 a tlačili na hosty neustále dál. Jičínští nevěděli kam dřív skočit. Naštěstí se rozchytal Knittl v jičínské svatyni a přibrzdil nápor domácích. Díky tomu se ještě do 12. minuty celek hostí dostal do těsného závěsu domácích (6:5). Jičínská defenzíva se též zlepšila a rychlé protiútoky Jičínských, především po pravé straně, přispěly k otočení vývoje v tomto boji. Šňůra pěti branek v síti domácích znamenala v 16. minutě vedení Jičína 6:10. Domácí znervózněli, začali chybovat, naráželi na dobře zformovanou obranu hostí a výborného Knittla v brance. Poněvadž hosté neustále pokračovali v rychlých protiútocích, narostl náskok O2xyworldu až na šest branek (25. minuta 9:15). Závěr poločasu však patřil bojovníkům ze Dvora. Ti potrestali chyby v rozehrávce a vyloučení Jičína a snížili na tři branky.

Druhý poločas začal pro jičínský celek tradičně. Nepozornosti v obraně, vyloučení a zbrklá rozehrávka znamenaly vyrovnání stavu na 16:16. Domácí byli na koni, hosté se těžko vzpamatovávali. Domácí vždy srovnali jednobrankový rozdíl. Poté však začal úřadovat Skopár na křídle. Čtyři branky jeho rukou daly znovu hostům naději na bodový zisk. Vedení Jičína 19:22 však opět bojující domácí snížili na 21:22. V domácím dresu byli k nezastavení především Groh, Kuhn a Pícha. Ti dokázali využívat menšího důrazu Jičínských v obraně. Hosté opakovaně chybovali v obraně a rozehrávce, nechali se zbytečně dvakrát vyloučit, ale měli štěstí. I domácí chybovali a neproměnili několik vyložených šancí. Jičínští se otřepali a dvojice Dolejší, Skopár vybojovala vedení 23:29. Vše vypadalo nadějně, ale domácí bojovali až do konce, ve 25. minutě byl stav najednou 27:29. Hosté však již nápor Dvorských ustáli a zvítězili.

Jičínská juniorka dokázala po velkém boji získat dva body. V dresu Jičína dominovaly výkony Skopára a Drbohlava na křídlech, jistá ruka Krahulce (do zranění), v pravou chvíli se přidali především v útoku A. Dolejší a Mičke. Hru v obraně dirigoval tradičně nestárnoucí Bareš, přesnými pasy se prosazoval Dědeček. V rozhodujícíchch chvílích vytáhl výborné zákroky J. Knittl v brance. Místy však jičínské obraně chybělo více důrazu a osobní odvahy. U domácích bojovali a byli smrtelnou hrozbou pro jičínskou obranu J.Groh, Pícha a J. Kuhn.

Sestava a branky O2xyworld HBC Jičín „B“: Knittl, Petr – Skopár 7/1; Bareš 6; Krahulec 5/2; P. Drbohlav a A. Dolejší po 4; Mičke 3; Frýba a Dominik Doškář po 2; Dědeček; Tůma; Brádler; Sedláček

 

Statistika utkání
Diváků:  222
Sedmičky:  3/3 – 3/3
Vyloučení:  3 – 7;  ČK:  0 – 0
Rozhodčí:  Hladký, Větrovský
Sled branek: 4-1, 5-5, 6-11, 8-14, 9-15, 12-15, 16-16, 19-22, 21-22, 23-29, 27-29, 29-31, 30-33

 

Nyní je na pořadu reprezentační přestávka, 12. listopadu hostí hráči O2xyworldu od 17 hodin tým SKH Polanka n/O, nováčka soutěže.