Středa 4. října 2023, Louny

Ve středu cestovali jičínští házenkáři k utkání 3. kola Českého poháru na palubovku druholigového celku Lokomotiva Louny. V sestavě hostujícího týmu chyběli brankář Grabemann, dále Thorovský, Kastner a zranění Hlava, Š. Drbohlav a A. Dolejší. V brance dostal příležitost Poláček, na levém křídle potom P. Drbohlav. Jičínští chtěli mít od prvních minut otěže zápasu pevně ve svých rukách a kvalitním výkonem se naladit na sobotní extraligový duel v Újezdě u Brna, kde poměří síly s ambiciózním týmem SKKP Handball Brna.

 

Lokomotiva Louny – O2xyworld HBC Jičín  21:33 (11:15)

V úvodu se házenkáři domácí Lokomotivy drželi a na první dvě branky Matouše ze sedmimetrových hodů dokázali odpovědět. Poté přišel očekávaný nápor hostí, z něhož resultovala pětigólová šňůra a vedení Jičínských 2:7. Také v dalších fázích střetnutí drželi hosté dostatečný brankový odstup, v sedmnácté minutě byl rozdíl ve skóre šest přesných zásahů, 4:10. Po prostřídání sestavy se ale obraz hry změnil a to především zásluhou méně pozorné defenzívy hostí. Domácí vycítili šanci na korekci skóre, trpělivou hrou čekali na další chyby jičínské obrany a následně trestali. Výsledkem byla korekce na poločasových 11:15.

V prvních minutách druhého dějství byl obraz hry podobný, domácí povzbuzováni slušně zaplněnou halou drželi krok a v osmé minutě upravovali na stále hratelných 14:18. Poté se již ale začala projevovat kvalita jičínského týmu a přes sympatický výkon hráčů domácí Lokomotivy vedení hostí narůstalo. Utkání nakonec skončilo výsledkem 21:33, vítězství nasměrovalo házenkáře jičínského O2xyworldu do osmifinále Českého poháru. V barvách Jičína se střelecky nejvíce dařilo Matoušovi, velmi solidně se po delší době v „áčku“ mužů uvedl P. Drbohlav, autor šesti branek.

Sestava a branky O2xyworld HBC Jičín: Machalický, Poláček – Matouš 9/4; P. Drbohlav 6; M. Knittl 4; Rychna a Hlipala po 3; J. Dolejší, Doškář, M. Hájek a J. Hájek po 2; Ženatý; Miľko; Pekař; Ježek  

 

Statistika utkání:
Diváků:  250
Sedmičky:  2/2 – 4/4
Vyloučení:  1 – 1;  ČK:  0 – 0
Rozhodčí:  Dvořáček, Řeháček
Sled branek: 2-2, 2-7, 4-10, 9-12, 11-15, 14-18, 14-21, 17-23, 18-30, 21-30, 21-33

 

Již v sobotu 7. října čeká naše házenkáře těžký extraligový zápas s celkem SKKP Handball Brno, který bude netradičně sehrán v Újezdě u Brna, výhoz utkání v 16:00 hodin.