Sobota 23. listopadu 2019, Dvůr Králové n/L

Další kolo mistrovských turnajů pořádal 1. HK Dvůr Králové n/L. Tentokrát měl volno tým ELP Jablonec n/N, jičínské hráče čekala střetnutí s domácími, Libercem SM a TM a Náchodem.

Jičínský celek obhájil punc neporazitelnosti, ale také ukázal své slabiny. Tradičně při osobní obraně někteří hráči stále nestíhají, v postupném útoku ztrácí hráči HBC příliš mnoho míčů a také efektivita střelby není stále na patřičné úrovni. K tomu se občas přidala okénka v postavené obraně, což mělo za následek poměrně hodně obdržených branek. Pozitivní byla hra mladší šestky. Ta předváděla líbivé akce, dokázala se prosazovat i proti urostlejším protihráčům. Na střední spojce se dařilo Jančákovi, platil na soupeře přímým tahem na branku a přehledem, tradičními oporami byli Mičke v brance, Přibyl střelecky i v obraně, stejně tak i Havlík, který především v prvním duelu podal velmi dobrý výkon. Škoda, že Jičín nevyužíval více hry přes pivota, ale pivoti Morávek i Prokůpek byli vidět, pomáhali svým spoluhráčům poziční hrou. Velké rezervy mají Jičínští v postupném útoku, především ve střelbě z větší vzdálenosti, v přehledu a rychlém rozhodování a místy nedůraznou obranou, hlavně v prostoru křídel. Dařilo se i Pohnánovi a Stejskalovi, střelecky, avšak na úkor obrany, se prosazoval Voháňko. Chyběli Holubec a Dařílek.

 

Výsledky  HBC Continental Jičín:

–   1. HK Dvůr Králové          21 : 14

–   Handball Liberec TM      22 : 12

–   TJ HC Náchod                  20 : 13

–   Handball Liberec SM       25 : 15

 

Sestava a branky HBC Continental Jičín: Mičke, Vondra, Suchý – Voháňko 17/1; Přibyl 14; Pour 10; Havlík a Král po 7; Morávek, Ženatý, Jančák a Tůma po 6; Pohnán 5; Stejskal 4; Prokůpek 2; Řehák

 

Podzimní část mistrovských bojů v Inter regionální lize zakončí celek HBC Continental Jičín tuto sobotu, tedy 30. listopadu, v Náchodě. Poté je čeká 14. prosince druhé kolo Mattoni Cupu ve Břvi.