Pátek 14. srpna 2020, Jičín

V pátek vyzvali házenkáři Jičína ve třetím turnajovém střetnutí Zepos Cupu slovenský tým MŠK Považská Bystrica, který v dopoledním střetnutí podlehl Zubří 20:25. Domácí nastoupili ve stejné sestavě jako ve čtvrtečním duelu s Plzní.

 

HBC Ronal Jičín – MŠK Považská Bystrica  24:22 (9:9)

V prvním poločase se hráči obou celků dostávali do provozní teploty pozvolna. Více zajímavých střeleckých pozic si vytvářeli hosté, ovšem gólman Machalický čaroval a držel Jičínské na dostřel. Domácí v závěru první půle získali nejtěsnější náskok, Považskobystričtí však otočili. Poslední slovo měl ale vteřinu před koncem mladičký Doškář, jenž tvrdou pumelicí srovnal na 9:9.

Ve druhé půli byli Jičínští o poznání aktivnější a odměnou jim byla čtyřgólová šňůra v rozmezí mezi 7. – 10. minutou, ve kterém získali důležité vedení 14:11. V dalších okamžicích druhé třicetiminutovky se hosté pokoušeli srovnat, ovšem přiblížili se pouze na rozdíl dvou gólů. V závěru házenkáři Jičína uhájili vypracovaný náskok a radovali se z vítězství 24:22.

Sestava a branky HBC Ronal Jičín: Machalický, Veverka – Kastner 7/5; Doškář a Thorovský po 4; Rychna, Dolejší, Kubík a Šulc po 2; Kovařík 1; Hlava; Freiberg; Miľko; Drbohlav; Knittl

 

Poslední zápas turnaje Zepos Cup 2020 sehrají házenkáří jičínského Ronalu v sobotu 15. srpna, kdy od 16:30 hodin hostí polský tým Chrobry Glogów.