Jičínské házenkáře zasáhla velmi smutná zpráva. V pátek 14. února 2020 opustil naše řady ve věku padesáti let dlouholetý obětavý činovník a především výborný kamarád, pan Karel Machalický.

Karel se do dění v házenkářském klubu zapojil v polovině devadesátých let. Tato aktivní činnost ho naplňovala a stala se nedílnou součástí jeho života. Vše se ještě znásobilo v momentě, kdy se házené začal věnovat syn David. Jako správný pyšný otec bedlivě dohlížel na jeho první házenkářské krůčky a měl samozřejmě velkou radost, když se z Davida postupem času stal skvělý brankář, dnes opora extraligového týmu. Karel pozorně sledoval dění v klubu, aktivně se podílel na jeho vedení a stal se rovněž jedním ze sponzorů. Dlouhá léta působil jako člen výkonného výboru, navštěvoval klání veškerých jičínských týmů. Byl ale také fanouškem české reprezentace mužů, kterou několikrát doprovodil společně se svými kamarády na vrcholné mezinárodní akci.

Pro svou dobrosrdečnou povahu, nadhled, vstřícnost a přátelství byl nesmírně oblíbený. Uměl naslouchat, nebál se ale rovněž prosazovat své názory a myšlenky. S jičínskou házenou prožil jako “bafuňář” celou řadu nezapomenutelných zážitků, o nichž často rád vyprávěl.

Milý Karle, za vše, co jsi pro jičínskou házenou vykonal, Ti s velkou úctou děkujeme. Věříme, že i nadále budeš z házenkářského nebe sledovat dění okolo sportu, ke kterému ses dlouhodobě hrdě hlásil a budeš mít mnoho důvodů těšit se z úspěchů jičínské házené.

Navždy zůstaneš v našich srdcích, Čest Tvé památce.

 

Poslední rozloučení s panem Karlem Machalickým proběhne ve středu 19. února 2020 ve 12:00 hodin ve smuteční obřadní síni v Jičíně.