27. dubna 2019, Dvůr Králové

Béčko HBC odjíždělo k dalšímu zápasu do Dvora Králové z pozice sestupem velmi ohroženého týmu. Jičínští chtěli konečně bodovat, ale opět zůstalo pouze u chtění, na domácí celek mladíci z Jičína nestačili. Rozdíl byl především v produktivitě střelby a v nasazení v obraně. Tyto, diametrálně se na obou stranách lišící prvky, rozhodly ve prospěch domácích..

 

1. HK Dvůr Králové – HBC Ronal Jičín “B”  26:22 (13:7)

Hosté začali zápas poměrně slušně. V prvních minutách byli aktivnější a po rychlých protiútocích se dostali do vedení 1:3. Poté však začal úřadovat v brance domácích Štefanič a v útoku hbití Pícha a Voňka. Štefanič svými zákroky dokonale vymazal téměř všechny střelecké pokusy Jičínských, Pícha s Voňkou si svoji rychlostí a důrazem otevřeli soukromou střelnici. Jičínská obrana jen často přihlížela akcím domácích, které tito dva hráči rozehrávali. Nelze se proto divit, že vedení Jičína trvalo pouze do 7. minuty. Pak přišla devítibranková smršť Dvorských a bylo téměř rozhodnuto. Jičínští hráli zakřiknutě, křečovitě. Chyběl důraz v obraně, ani brankáři svému týmu nepomohli. Výsledkem bylo jasné poločasové vedení Dvora Králové.

Druhý poločas se již hosté více osmělovali, dokázali místy pokrýt útoky domácích, ale chybovali stále v útoku. Nedokázali překonat domácího brankáře ani z těch nejvyloženějších šancí. Naopak domácí obrana byla tvrdá jako žula, příliš prostoru hostím nedávala. V poslední desetiminutovce se Jičínští rozhodli bránit dva nejlepší hráče Dvora osobně a výsledek se dostavil. Hráči Jičína začali pomaličku náskok domácích snižovat. V 55. minutě byl stav 23:20 a Jičínští měli dvakrát za sebou výhodu dvojnásobné přesilové hry. To byla šance, které by se mělo využít. V případě hostí tomu však nebylo. První přesilovku HBC Jičín odehráli domácí hráči prakticky u jičínské devítky a v té druhé nejenom vstřelili branku za hry, ale přidali i gól ze sedmičky. Hosté nebyli schopni využít ani těchto šancí a i díky tomu odjížděli ze Dvora Králové bez bodu.

Domácí vyhráli zaslouženě. Oproti jičínskému celku bojovali, hráli důrazně v obraně. Hosté hráli zakřiknutě, bez emocí, jedinými neúnavnými tahouny byli Š. Drbohlav a Masák, ten však hrál s virózou. Ostatním chyběla dávka bojovnosti a chuti se o výsledek poprat. Nejslabším článkem hry Jičína byla tentokrát defenzíva včetně hry brankářů. Pouze střídající J. Knittl předvedl několik úspěšných zákroků. Podíváme-li se do statistiky, čísla mluví jasně. Jičínští hráči vyslali přímo na branku 46 střel, 23 jich skončilo v síti. Domácí vystřelili na branku v 35 případech, vstřelili 26 branek. Jičínští nedokázali využít ani velkého počtu vyloučených domácích hráčů.

Do konce 1. ligy zbývají sehrát tři kola. Hned tuto neděli je na pořadu veledůležitý zápas. Domácí hostí celek TJ Náchod, který se společně s Jičínem a Zlínem krčí na chvostu tabulky. Poté je čeká zápas na půdě vedoucího týmu, v Hustopečích. Končí domácím zápasem s podobně ohroženým Zlínem.

Sestava a branky HBC Ronal Jičín “B”: Knittl, Petr – Š. Drbohlav 7/5; P. Drbohlav a Masák po 3; Bíšek 3/1; Šolc, Vraný a M. Knittl po 2; Vávra; Pekař; Matouš; Šachl
Statistika utkání:
Diváků:  186
Sedmičky:  1/1 – 6/5
Vyloučení:  6 – 1;  ČK:  0 – 1 (Vávra za faul)
Rozhodčí:  Moravec, Sovová
Sled branek: 0-1, 1-3, 10-3, 10-6, 13-7, 15-11, 19-13, 20-16, 22-17, 23-20, 24-21, 26-21, 26-22