Neděle 8. března 2020, Jičín

Třetí jarní kolo bylo na pořadu uplynulý týden. Do jarních odvet vstoupila jičínská juniorka úspěšně, v nedělním duelu mohla potvrdit svoji formu a dostat se před svého soupeře z Valašska, celek Zbrojovky Vsetín. Domácí podzimní zápas ve Vsetíně vyhráli, Valaši jim chtěli stejnou mincí oplatit. Střetly se dva týmy plné mladých hráčů. Jičínu citelně chyběl Š. Drbohlav, v obraně Pekař a dlouhodobě Kupka a F. Bareš. Po delší době se však v sestavě ukázal Šebek a jeho přítomnost byla jasně viditelná.

 

HBC Ronal Jičín „B“ – KH Zbrojovka Vsetín  34:28 (18:13)

Další důležitý souboj svedli domácí s nováčkem soutěže, který však patřil na podzim svými výkony mezi velmi příjemná překvapení první ligy. Hosté mají ve svém středu mladíky ze Zubří, jejich účast na hřišti byla patrná. Především Nesvadba a Španihel ukázali svůj nesporný potenciál. Od úvodního hvizdu se hrála svižná, ale velmi slušná, korektní házená. Hosté přijeli pro body, bylo to na výkonu znát. Ujali se vedení 0:1, které dokázali domácí srovnat až po pěti minutách. Střelecky „řádil“ Doškář, který měl v úvodu stoprocentní úspěšnost a díky jeho přesným střelám Jičínští odskočili na tříbrankový rozdíl. Hosté měli i smůlu, házeli dvě sedmičky, ale Machalický v brance pokračoval ve výborných výkonech z minulých kol a tyto pokryl. Rychlá házená pokračovala na obou stranách. Hosté si svoji rychlostí dokázali vytvářet šance, ale Machalický jich většinu pochytal. Naopak, domácí dokázali se svými příležitostmi nakládat lépe, z křídla se prosazoval Knittl, v ostrostřelbě pokračoval Doškář a na pivotu Šebek. Obrana se konsolidovala i díky zákrokům Bareše a Schichora. Těmito atributy si domácí dokázali vytvořit až sedmibrankový náskok, který v závěru hosté po nepřesných střelách Jičína z rychlých protiútoků korigovali.

Začátek druhé půle byl vyrovnaný, poté však přišly chvíle P. Drbohlava. Ten skóroval čtyřikrát,  z křídla a z rychlých protiútoků, v oslabení se trefil T. Kolc. Domácí mladíci se odpoutali svým vrstevníkům na rozdíl osmi, později deseti branek. Ve 21. minutě byl stav 30:20, domácí jasně dominovali. Poslední časový úspěch odehrála jičínská lavička. Střídající hráči si též dokázali vytvářet tlak a šance, ale přestali proměňovat. Soupeř toho dokázal využívat, prakticky každé zaváhání, nepřesnou střelbu či špatnou přihrávku hráčů Jičína, trestal. Poslední desetiminutovku opanoval, to však stačilo jen na korekci celkového skóre.

Domácí potvrdili formu z předchozích zápasů, pokračovali v kvalitní hře. Dařilo se prakticky všem hráčům, také se všichni na palubovku dostali. Obranný val dirigovali tradičně M. Bareš spolu se Schichorem, záda svým kolegům kryl velmi dobře Machalický a v závěru Petr (též pokryl dvě sedmičky). V útoku řádil Doškář, jak střelecky, tak svými asistencemi, v pivotu Šebek. O rozehrávku se starali Dolejší, střelecky se dařilo P. Drbohlavovi, ale vidět byli všichni hráči.

Sestava a branky HBC Ronal Jičín “B”:  Machalický, Petr – Doškář 10; Šebek a P. Drbohlav po 5; Bíšek 4; M. Bareš, Knittl, Dolejší a T. Kolc po 2; Thorovský a Švejda po 1; Schichor; P. Kolc

 

Statistika utkání:
Diváků:  102
Sedmičky:  0 – 6/3
Vyloučení:  2 – 0;  ČK:  0 – 0
Rozhodčí:  Pražák, Šulc
Sled branek: 1-0, 5-2, 7-5, 13-8, 15-9, 17-10, 18-13, 19-14, 22-16, 26-18, 30-20, 32-23, 32-27, 34-28

 

V sobotu 14. března čeká jičínské mladíky zápas na Hané, zajíždějí na půdu HK Velká Bystřice.