Neděle 12. listopadu 2023, Jičín

Po reprezentační pauze se na jičínské palubovce představil nováček soutěže z Polanky. Tento tým má ve svém středu dva vynikající střelce, domácí obrana na ně však byla ve většině případů uchystána. Jičínský celek podal ucelený výkon, dalo by se říci, že jeho hra neměla téměř hluchých míst. Stále však chyběli J. Drbohlav a na pravém křídle Krahulec, příležitost na levém křídle dostal J. Štajnrt.

 

O2xyworld HBC Jičín „B“ – SKH Polanka n/O  36:22 (20:12)

Domácí začali zápas ve velkém stylu. Tentokrát nenechali nic náhodě a do svého soupeře se opřeli od úvodního hvizdu rozhodčích. Během čtyř minut si Jičínští vypracovali čtyřbrankový náskok (4:0) a svého soupeře nenechali odpočívat ani v následujících minutách. Výborně hned od úvodu pracovala obrana, dvojice Bareš, Frýba dokázala utlumit drtivou většinu útočných snah hostí. A jelikož se stejně úspěšně dařilo útočné vozbě, kterou vedl M. Hájek, skóre pro domácí utěšeně narůstalo. V polovině poločasu byl již rozdíl desetibrankový (13:3) a narůstal dál. Kromě Hájka byli pro hosty nebezpeční oba křídelníci, Skopár a P. Drbohlav. Ti dokázali proměňovat nabídnuté šance od Dědečka nebo M. Knittla. Také J. Knittl v brance podpořil svými zákroky kvalitní hru v prvním poločase. Teprve po vystřídání domácí základní sestavy dokázali hosté jičínskou smršť přibrzdit, dvanáctibrankovou ztrátu ponížili na osm gólů.

Druhý poločas začal stejně jako první. Jičínský celek tentokrát nastoupil i do druhé části koncentrovaně a dal zapomenout na tradiční popřestávkové výpadky. Brzy byl rozdíl ve skóre opět dvouciferný a příležitost dostala opakovaně lavička domácích. I hráči z lavičky pokračovali v destrukci soupeře, polevili však v obraně a objevily se i nepatrné chybičky v útoku, nepřipravená střelba, technické chyby v rozehrávce. Těchto zaváhání však bylo velmi málo. Výsledkem byla výrazná výhra domácích mladíků. V jičínském dresu se dařilo všem hráčům na hřišti, v obraně dominovali Bareš a Frýba, v útoku „řádili“ Hájek, Skopár, Dědeček, Knittl, Mičke a Drbohlav, ale i ostatní přispěli pohlednou hrou či kvalitními zákroky v brance k bodům.

Sestava a branky O2xyworld HBC Jičín „B“: Knittl, Petr – Skopár 9/4; M. Hájek 8; P. Drbohlav 6; Bareš 4; Mičke a Frýba po 2; Kaucký, Dědeček, M. Knittl, Sedláček a Doškář po 1; Štajnrt; Brádler; Tůma

 

Statistika utkání:
Diváků:  108
Sedmičky:  5/5 – 3/3
Vyloučení:  4 – 6;  ČK:  0 – 0
Rozhodčí:  Ledvinka, Tůma
Sled branek: 4-0, 7-1, 13-3, 16-4, 18-6, 19-10, 20-12, 25-12, 27-14, 30-15, 33-19, 36-20, 36-22

 

Jičínští nyní okupují třetí příčku tabulky, mají stejně bodů jako druhá Dukla, o dva méně než první Vsetím. Příští neděli budou hrát Jičínští právě na palubovce vedoucího celku, KH BEECH Vsetín.