Za oslabením týmu jičínských házenkářů se často skrývá zranění, úraz, přetížení či jiný stav, který jim brání podat požadovaný výkon nebo dokonce způsobí absenci v klíčových zápasech.

 

Co je vrací zpět na palubovku?

Kromě samotné touhy hrát za svůj tým se na návratu podílí  také  3D pulzní terapie Biomag. Tu používají v případě různých zranění, rekonvalescence, hojení svalových zranění, mikrotraumat, především natažení stehenního svalu, zánětu šlach předloktí, dále při bolestech v ramenním kloubu, páteře, ať už krční či bederní.

Efekty pravidelných, každodenních aplikací jsou velmi příznivé. Hráčům terapie urychluje regeneraci po zraněních, po namožení různých svalových partií.  Dále ulevuje od bolestivých stavů, stejně tak urychluje návrat do tréninkového procesu a tím samozřejmě i k vlastním extraligovým zápasům.

Kromě zmíněné terapie, kterou vyvíjí, vyrábí a dodává do celého světa místní společnost Biomag, jsou to dále možnosti místního aquacentra se saunou, vířivkou a párou, které mají za cíl ulevit hráčům od bolesti přetížených svalových partií, zrychlit proces regenerace po různých zraněních a v neposlední míře slouží jako prevence.

Hráči mají k dispozici také svou fyzioterapeutku, která využívá k optimalizaci zdravotního stavu masáže, taping, kineziotaping a další metody.

V případě nutnosti vyšetření svalových potíží se mohou obracet na klubového lékaře, jenž provádí základní vyšetření včetně použití ultrazvuku.

U vážnějších zranění potom hráči dochází k lékařům v jičínské nemocnici, kteří určují další postup léčby a následné rehabilitace.

Hodně štěstí do dalších zápasů, hoši, a zranění ať se vám vyhýbá obloukem!