Neděle 21. října 2018, Jičín

V šestém zápase podzimní části první ligy mladšího dorostu nastoupili Jičínští na domácí palubovce proti jednomu z favoritů celé soutěže, celku pražské Dukly. Její hráči ve dvou ze tří odehraných zápasů nastříleli padesát branek, domácí tak vstupovali do zápasu s určitými obavami. Trenérům nebyl k dispozici opět zraněný Ženatý, nemocný Kraus a povinnosti si plnící v žákovském výběru kraje Matouš.

 

C.S.Cargo HBC Jičín – HC Dukla Praha  29:37 (11:16)

Od prvních minut bylo k vidění vyrovnané utkání s poměrně velkým množství nepřesností a chyb na obou stranách. O něco lépe ale začali domácí hráči, kteří se ujali postupně vedení 3:2 a 5:3. Střelecky se o to zasloužil především důrazný Doškář, autor tří branek. Poté ale hosté využili několika okének v domácí obraně i nepřipraveného brankáře Hůlu a ve 13. minutě otočili na 6:7. Jičínští házenkáři se ale rychle vzpamatovali, zvýšili důraz v obraně, přidali další tři branky do sítě hostujícího brankáře a opět vedli 9:7. Navíc Thorovský neproměnil sedmimetrový hod. Překvapivě vyrovnaný průběh měl zápas až do 25. minuty 1. poločasu (stav 11:10 pro domácí), hosté se těžko prosazovali v útoku a když pronikli na brankoviště, zasáhl několikrát výborně i domácí brankář Hůla. V obraně jičínského HBC se dařilo pivotu Fejtkovi ve spolupráci s bránícími spojkami Vančou a Thorovským eliminovat kombinace hráčů Dukly. Závěrečná pětiminutovka úvodního dějství byla ale ze strany domácích katastrofální. Nepřesné přihrávky, nepřipravené střelecké pokusy a zbytečné přihrávky do pivota vedly k laciným ztrátám míče a šestibrankovému trestu ze strany soupeře. Poločasový výsledek 11:16 byl tak pro domácí vzhledem k jeho průběhu až moc krutý.

Druhý poločas již hráči Dukly kontrolovali průběh zápasu a postupně zvýšili svůj náskok až na rozdíl devíti branek. Přesto se domácí nevzdávali a několikrát se jim podařilo přiblížit na menší brankový rozdíl, ve 23. minutě dokonce na rozdíl pouhých čtyř gólů. Bohužel, opětovné zbytečné ztráty míče v útoku (Doškář, Thorovský, Švejda) posadily hostující hráče na koně a ti již dovedli zápas do vítězného konce. Svým výkonem ale nepřesvědčili a kdyby domácím neodskočili v závěru první třicetiminutovky, mohlo se až do konce utkání o vítězství bojovat.

Na házenkáře jičínského C.S.Carga čekají v nejbližších týdnech zápasy pravdy, neboť se postupně utkají s celky z dolní poloviny tabulky. Doufejme, že v nich konečně uspějí a získají první podzimní body.

Sestava a branky C.S.Cargo HBC Jičín: Hůla, Trč – Doškář 13/2; Thorovský 7; Socha 3; Vanča 2; Švejda, Šimon, Tůma a Fiedor po 1; Jandera; Frumert; Fejtek; Draslar
Statistika utkání:
Diváků:  55
Sedmičky:  5/2 – 3/2
Vyloučení:  1 – 4;  ČK:  0 – 0
Rozhodčí:  Deml, Dvořák
Sled branek: 2-1; 3-2; 5-3; 5-5; 6-7; 9-7; 11-10; 11-16; 15-18; 17-20; 19-27; 23-30; 27-31; 29-36